Εσοδα 17,3 εκατ. ευρώ το 2018 για την Engie Hellas

Στην Ελλάδα η ENGIE δραστηριοποιείται στο χώρο των Ενεργειακών Υπηρεσιών, της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management & Τεχνική Συντήρηση), της Ηλεκτροκίνησης και σε λύσεις IoT.

Εσοδα 17,3 εκατ. ευρώ το 2018 για την Engie Hellas

Τη στρατηγική του ομίλου Engie παρουσίασε η CEO Isabelle Kocher με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται και η παρουσία του ομίλου στην Ελλάδα. 

Η Isabelle Kocher, Διευθύνουσα Σύμβουλος, παρουσιάζοντας τις ιδέες του Ομίλου ENGIE για την ενεργειακή μετάβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ότι η απανθρακοποίηση και η ψηφιοποίηση συνεχίζονται ενώ η αποκέντρωση επιταχύνεται. Οι τοπικοί δημόσιοι οργανισμοί και οι εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν στην κλιματική αλλαγή και στην επιτακτική ανάγκη για μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Πρόκειται για πρόκληση που απαιτεί οικονομικά αποδοτικές επενδύσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, επιβάλλοντας νέες απαιτήσεις στον ενεργειακό κλάδο για να καταστεί δυνατή αυτή η μετάβαση.

Η στρατηγική των πελατών της ENGIE για μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα απαιτεί σχεδιασμό, οικονομικά αποδοτικές εγκαταστάσεις, χρήση τεχνολογίας, κατάλληλη διαχείριση και μοντέλο χρηματοδότησης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το αποτέλεσμα. Η ENGIE πιστεύει ότι η ικανότητά της να ενσωματώνει όλα αυτά τα στοιχεία σε ολοκληρωμένες λύσεις «ως υπηρεσία» (“as a service”) στους πελάτες της, παρέχει στον Όμιλο ηγετική θέση στον κλάδο.

Η παραπάνω προσέγγιση και λύση προσφέρεται στους πελάτες της ENGIE, κάτι πολύ σημαντικό για τις 500 κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες, πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν, επιδιώκουν παγκόσμια στρατηγική και σχέδιο για να αντιμετωπίσουν τη βιωσιμότητά τους και τις απαιτήσεις για μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Η ENGIE αποκτά ηγετική θέση στον κλάδο με ολοκληρωμένες λύσεις που εξυπηρετούν αυτές τις εταιρείες, με μια προσέγγιση που είναι στρατηγικά εστιασμένη και οικονομικά αποδοτική.

Στην Ελλάδα η ENGIE δραστηριοποιείται στο χώρο των Ενεργειακών Υπηρεσιών, της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management & Τεχνική Συντήρηση), της Ηλεκτροκίνησης και σε λύσεις IoT οι οποίες συνδέονται με την Ενεργειακή Διαχείριση και το Facility Management.

Οπως αναφέρει η εταιρία, συνεχίζει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στη χώρα καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου για μετάβαση προς μηδενικές εκπομπές άνθρακα, δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με ανεξάντλητους ανανεώσιμους πόρους και εξαιρετικό εργατικό δυναμικό. H ENGIE Hellas κατέγραψε έσοδα 17,3 εκ. ευρώ το 2018 και απασχολεί περισσότερους από 220 εργαζομένους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v