Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Εχασε την πλειοψηφία και αποχώρησε ο Κ. Δομαζάκης

Ολοκληρωτικά στην πλευρά του Μανώλη Δομαζάκι περνά η διοίκηση της Creta Farms καθώς ο αδελφός του Κωνσταντίνος Δομαζάκης αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι χάνει τη μάχη των ψήφων. Νέες καταγγελίες από τον Κ. Δομαζάκη.

Creta Farms: Εχασε την πλειοψηφία και αποχώρησε ο Κ. Δομαζάκης

Με καθυστέρηση πολλών ωρών ξεκίνησε σήμερα η Γενική Συνέλευση της Creta Farm στην οποία ήταν γνωστό ότι θα κριθεί η μάχη μεταξύ των δυο αδελφών Δομαζάκη για την απόκτηση του ελέγχου στη διοίκηση της εταιρείας. 

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι αμφότερες οι πλευρές ήθελαν να ελέγξουν από πάσης πλευράς εξουσιοδοτήσεις και λοιπές τυπικές διατυπώσεις όσον αφορά την ταυτότητα και τον αριθμό των μετόχων που παρίσταντο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr μόλις κατέστη εμφανές ότι η πλευρά του Κ. Δομαζάκη έχανε την μάχη των συσχετισμών ο ίδιος επέλεξε να αποχωρήσει από τις περαιτέρω διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης η οποία συνεχίζεται.

Γεγονός που σημαίνει ότι η πλευρά του Μανώλη Δομαζάκι μέσω της Γενικής Συνέλευσης παγιώνει τον πλήρη έλεγχο της στη διοίκηση της εταιρείας ενώ ο κ. Κ. Δομαζάκης δεν είναι ούτε μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο. . Αγνωστο είναι προς το παρόν αν ο Κ. Δομαζάκης θα επιχειρήσει, με κάποιο τρόπο, να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της Συνέλευσης, όπως έχει ήδη πράξει σε θέματα συγκρότησης του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Κ. Δομαζάκης κατέθεσε επιστολή προθέσεων στην Εθνική εμφανίζοντας ως υποψήφιο επενδυτή κυπριακή εταιρεία του Θ. Δουζόγλου. Ωστόσο σε αυτή έθετε ως απαράβατο όρο την... εκλογή του ιδίου Κωνσταντίνου Δομαζάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Τα ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια, καθώς ο «λευκός ιππότης» ζητούσε εδώ και τώρα την εκλογή του Κ. Δομαζάκη, δεν επέτρεψαν στις τράπεζες να μπουν στην ουσία της πρότασης. «Δεδομένου του όρου, δεν έχουμε εξετάσει αν η πρόταση πληροί επί της ουσίας τις διάφορες χρηματοοικονομικές και νομικές προϋποθέσεις», αναφέρει στο Euro2day.gr αρμόδια πηγή.

Να σημειωθεί ότι επίσης χθες κατέπεσαν οι καταγγελίες του Κ. Δομαζάκη σε ότι αφορά τις απαιτήσεις ύψους 11,6 εκατ. ευρώ που είχε προβάλει υποστηρίζοντας ότι είχε δανειοδοτήσει την εταιρεία το 2005 και 2006. Η έκθεση της PwC που παραδόθηκε χθες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει καμία υποχρέωση της εταιρείας προς τον Κ. Δομαζάκη.

Νέες καταγγελίες Κ. Δομαζάκη

Ο Κων. Δομαζάκης μετά την αποχώρησή του από τη γενική συνέλευση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Μανόλης Δομαζάκις και η ομάδα του «έστησαν σκηνικό ώστε να πετάξουν εκτός Γενικής Συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά, ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες, παρ όλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή. Αυτό έγινε προκειμένου ο κ. Μάνος Δομαζάκις και η ομάδα του να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρίας και να μην συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι."

Επίσης, αναφέρει ότι έχει καταγγείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πως "ο κ. Μάνος Δομαζάκις μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με το μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής Ελέγχου της Creta Farm κ. Παναγιώτης Βρουστούρης."

«Ο κ. Μάνος Δομαζάκης όφειλε να έχει κάνει ήδη υποχρεωτική δημόσια πρόταση και δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου ούτε ο ίδιος ούτε οι μέτοχοι που ενεργούν από κοινού και συντονισμένα», σημειώνει ο κ. Κ. Δομαζάκης. 

Αφού αναφέρεται στο σχέδιο που παρουσίασε στις τράπεζες για κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας με 15 εκατ. ευρώ, διερωτάται: «Άραγε οι τράπεζες λειτουργούν υπέρ των μετόχων τους ή για κάποιο ανεξήγητο λόγο για εμάς αφήνουν την εταιρία να οδηγηθεί στην κατάρρευση;». 

Καταλήγει δε λέγοντας ότι «την ώρα που η εταιρία βρίσκεται σε δεινή θέση μη έχοντας ούτε χαρτοκιβώτια για να συσκευάσει τα προϊόντα της η ομάδα του κ. Μάνου Δομαζάκη προτίμησε επί επτάμισι ώρες να ασχολείται με διαδικαστικά τερτίπια ώστε να αλλοιώσει τη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v