Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδο πωλήσεων 10% φέτος προβλέπει η Καραμολέγκος

Με αιχμή του δόρατος τα νέα προϊόντα που λανσαρίστηκαν πέρυσι και φέτος, η εισηγμένη εταιρεία προβλέπει για φέτος αύξηση πωλήσεων και επιστροφή σε σημαντική κερδοφορία – Ξεκινά επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Ανοδο πωλήσεων 10% φέτος προβλέπει η Καραμολέγκος

«Το 2019 εξελίσσεται σε χρονιά ορόσημο για την εταιρεία, καθώς μετά από δύο δύσκολα έτη, σημειώνουμε μεγάλη βελτίωση στις οικονομικές μας επιδόσεις, με το λανσάρισμα των νέων προϊόντων μας να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο και με εμάς να σχεδιάζουμε νέες αναπτυξιακές κινήσεις».

Αυτά δήλωσε ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης αρτοβιομηχανίας, αναφερόμενος επίσης σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις οικονομικών επιδόσεων:

• Σε ότι αφορά τη μητρική εταιρεία, κύκλο εργασιών το 2019 γύρω στα 65 εκατ. ευρώ (+8,5%), EBITDA στα 10 εκατ. ευρώ (από 7,5 εκατ. πέρυσι) και προ φόρων κέρδη στο +1,5 εκατ. ευρώ, έναντι περυσινής ζημίας 375 χιλ. ευρώ. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται από την πορεία του πρώτου εξαμήνου, όπου οι πωλήσεις ανέβηκαν από τα 28,4 στα 32 εκατ. ευρώ.

• Σε επίπεδο Ομίλου, οι φετινές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% και να κυμανθούν γύρω στα 88 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καραμολέγκος απέδωσε την άνοδο των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας, κυρίως στην επιτυχία του λανσαρίσματος που είχε ο «Παξαμάς» το 2018 (έφτασε πέρυσι σε μερίδιο το 8% και φέτος θα κλείσει αρκετά ψηλότερα) και στην πολύ ικανοποιητική πορεία τριών καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας που μπήκαν στην αγορά μόλις τον Μάρτιο του 2019 (έχουν ήδη κατακτήσει το 6% της αγοράς!).

Επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των μετόχων, η διοίκηση του Ομίλου σημείωσε:

• Στο τελευταίο τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15-20 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2021 και θα αφορά στην αναβάθμιση των logistics (έχει ήδη αγοραστεί όμορο ακίνητο) και στη δημιουργία δύο καινοτόμων γραμμών παραγωγής για την διάθεση νέων προϊόντων.

• Η πορεία της θυγατρικής εταιρείας στη Ρουμανία εξελίσσεται με πολύ ανοδικούς ρυθμούς και τώρα έχει ξεκινήσει η σταδιακή, προσεκτική επέκταση σε γεωγραφικές περιοχές εκτός Βουκουρεστίου.

• Τα πράγματα για την θυγατρική αλυσίδα εστίασης «Απολλώνιον» εξελίσσονται φέτος πολύ καλύτερα από πέρυσι (ευνοεί τη ζήτηση και η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ) και τώρα εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας από το 2020.

• Η εγχώρια αγορά παρουσιάζει φέτος αύξηση σε ότι αφορά το ψωμί σε φέτες, ενώ αντίθετα η αγορά του ψωμιού για τοστ πρόκειται για μια ώριμη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v