Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Αίτημα ρευστοποίησης ετοιμάζουν οι ομολογιούχοι

Εξαντλείται η υπομονή μερίδας των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας. Προετοιμάζουν αίτημα ρευστοποίησης μετά τις προθεσμίες που δεν τηρήθηκαν. Διαψεύδουν σενάρια νέας διαπραγμάτευσης για τη διάσωση της πολύπαθης επιχείρησης.

Folli Follie: Αίτημα ρευστοποίησης ετοιμάζουν οι ομολογιούχοι

Ενόσω η αγορά αναμένει την επίσημη δημοσίευση του αναμορφωμένου ισολογισμού της Folli Follie για το 2017 και τις σημειώσεις των ορκωτών της PwC, (η οποία δεν κατέστη δυνατό να γίνει χθες παρά τις αντιθέτου πληροφορίες που διέδιδε έως αργά το απόγευμα η εταιρεία), οι εξελίξεις τρέχουν ερήμην του προβληματικού ομίλου.

Σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr μερίδα των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας, οι οποίοι έχουν υπογράψει και σχετικές ρήτρες εμπιστευτικότητας και ανάμεναν την δημοσιοποίηση της πραγματικής θέσης της Folli Follie – προκειμένου να υπολογίσουν τις πιθανότητες ανάκτησης της θέσης τους και εν συνεχεία αν θα υποστηρίξουν τη σχεδιαζόμενη εξυγίανση - βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν καταθέσουν αίτημα ρευστοποίησης της απαίτησης τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία έχει αθετήσει πολλαπλώς τις προθεσμίες για τις οποίες δεσμεύτηκε στους ομολογιούχους πιστωτές της αλλά και είχε υποσχεθεί επισήμως μέσω χρηματιστηριακής ανακοίνωσης, αλλά και εμπιστευτικώς προς τους πιστωτές της. Οτι δηλαδή στις 15/7/2019 θα είχε τουλάχιστον να παρουσιάσει την επίσημη αποτύπωση της οικονομικής της εικόνας.

Δεδομένης της νέας καθυστέρησης αλλά και των διαρροών που αφορούν τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, μερίδα των ομολογιούχων ετοιμάζουν πλέον επιθετικές κινήσεις εναντίον της, αξιώνοντας ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, με ότι αυτό σημαίνει για το εναπομείναν οικοδόμημα της Folli Follie. Η ίδια πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε συνεννόηση, ή συναίνεση για τη διαπραγμάτευση ενός νέου term sheet ή μιας οποιασδήποτε συμφωνίας διάσωσης.

Σημειώνεται ότι η εκκρεμότητα με τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρίας μετράει χρόνο από τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε υπογράφηκε το Term Sheet με μερίδα εξ αυτών, προκειμένου να υπάρξει οδικός χάρτης αποζημίωσης τους αλλά και εξυγίανσης της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v