Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πανγαία: Δάνειο 50 εκατ. ευρώ από EBRD

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης χορηγεί €50 εκατομμύρια για τη βιώσιμη ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ακινήτων της Πανγαία.

Πανγαία: Δάνειο 50 εκατ. ευρώ από EBRD

Περισσότερα κτίρια στην Ελλάδα θα πληρούν σύγχρονα πρότυπα αειφορείας και φιλικότητας προς το περιβάλλον χάρη σε δάνειο 50 εκατομμυρίων ευρώ από την EBRD στην Πανγαία, την μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων της χώρας.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η EBRD, με την υποστήριξή της, η εταιρεία θα εισάγει το σύστημα αξιολόγησης GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), το παγκόσμιο περιβαλλοντικό, κοινωνικό πρότυπο και πρότυπο διακυβέρνησης σχετικά με την ακίνητη περιουσία, το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση της αξίας μέσω της αξιολόγησης και της προώθησης των πρακτικών βιωσιμότητας.

Η Πανγαία θα διαθέσει τμήμα τουλάχιστον €25 εκατομμυρίων του δανείου για “πράσινες” επενδύσεις σε ακίνητα, όπως η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών προκειμένου να μειωθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Το κεφάλαια θα υποστηρίξουν την επέκταση του χαρτοφυλακίου της Πανγαία προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, προωθώντας την ενσωμάτωση της αειφορίας ως κύριο και βασικό στοιχείο της στρατηγικής επενδύσεων και διαχείρισης ακινήτων. Το δάνειο είναι συμπληρωματικό δανείου ύψους €250 εκατομμυρίων από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την αναδιάρθρωση του ισολογισμού της εταιρείας.

Η Πανγαία είναι η ηγέτιδα εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, το χαρτοφυλάκιό της οποίας αποτελείται από περισσότερα από 350 εμπορικά ακίνητα, κυρίως κτίρια γραφείων και εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και σε άλλες βασικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η EBRD πρόσφατα χορήγησε δάνειο ύψους €55 εκατομμυρίων στην Invel Real Estate για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς μετοχών ποσοστού 32.7% στην Πανγαία.

Μέχρι στιγμής, η EBRD έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις άνω του €3.1 δισεκατομμυρίων στους τομείς των ακινήτων και του τουρισμού.

Στην Ελλάδα, η EBRD έχει επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από €2.7 δισεκατομμύρια στους τομείς των εμπορικών επιχειρήσεων, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, της ενέργειας και των υποδομών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v