Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από Βουλγαρία το φαβορί για την Telekom Romania

Μετά την εξαγορά της Telekom Albania, ο επιχειρηματίας Spas Rusev φέρεται ως επικρατέστερος για την απόκτηση του τομέα κινητής τηλεφωνίας ή ολόκληρης της Telekom Romania. Οι πληροφορίες.

Από Βουλγαρία το φαβορί για την Telekom Romania

Ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Spas Rusev, που πριν από λίγους μήνες εξαγόρασε από τον ΟΤΕ την Telekom Albania έναντι 50 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται ως επικρατέστερος και για την εξαγορά της Telekom Romania Mobile, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου.

Ο OTE βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης των δραστηριοτήτων του ομίλου στη Ρουμανία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Rusev έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τη θυγατρική της Telecom Romania στην κινητή τηλεφωνία. Ο μητρικός γερμανικός όμιλος Deutsche Telekom προσπαθεί, όπως και στην περίπτωση της Telekom Albania, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες αποχώρησης του OTE από τη Ρουμανία σε χρόνο-ρεκόρ.

Ο Spas Rusev, εκτός από το 46% της βουλγαρικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vivacom (με συνέταιρο μειοψηφίας τη ρωσική τράπεζα VTB που κατέχει το 20%), ελέγχει και τα ξενοδοχεία Radisson Blu και Hilton της Σόφιας. Εδώ και πολλά χρόνια ζει στο Λονδίνο, ενώ οι σχέσεις του με τους Ρώσους προκαλούν ήδη αντιδράσεις στο Βουκουρέστι.

Το ενδιαφέρον είναι πως πριν από λίγες ημέρες ο Rusev γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να πωλήσει το ποσοστό του στη Vivacom. Κύκλοι του επιχειρηματία δήλωσαν, μάλιστα, στο Reuters, πως μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κατατεθούν προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η πώληση του ποσοστού του Rusev στη Vivacom συνδέεται με ευνοϊκές πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις σε διαμάχες με υπεράκτιες εταιρείες -που κράτησαν επί χρόνια- για τον μετοχικό έλεγχο της βουλγαρικής εταιρείας. Σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο, η απόφαση για πώληση της Vivacom συνδέεται πιθανώς με ευρύτερο σχέδιο εξαγοράς του συνόλου της Telecom Romania από τον ΟTE. Στο παιχνίδι για την απόκτηση της θυγατρικής του ΟΤE (ή μόνο του τομέα κινητής τηλεφωνίας) φέρονται να εμπλέκονται, επίσης, η Orange και η ρουμανική RCS&RDS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v