Χάνει και την τουρκική λοταρία η Ιντραλότ

Μετά τη διοργάνωση του στοιχήματος στη γείτονα χώρα η Ιντραλότ έχασε και τη λοταρία η οποία καταλήγει σε ιταλο-τουρκική κοινοπραξία. Πώς έμεινε ένας υποψήφιος στη διεκδίκηση του δεκαετούς συμβολαίου.

Χάνει και την τουρκική λοταρία η Ιντραλότ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκδόσεων που παρακολουθούν τον χώρο του στοιχηματισμού, η κοινοπραξία της τουρκικής Demiroren και της ιταλικής Sisal κέρδισε το δεκαετές συμβόλαιο για τη διοργάνωση της τουρκικής λοταρίας.

Το σχήμα, στο οποίο η Demiroren έχει το 51%, κατέθεσε προσφορά στο πλαίσιο της οποίας εγγυάται πως το τουρκικό Δημόσιο θα εισπράττει ετησίως το ποσό του 1,49 δισ. ευρώ (9,32 δισ. τουρκικές λίρες). Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απόσυρση της Ιντραλότ και από την τουρκική λοταρία, μετά την απώλεια του στοιχήματος τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με το iGamingBusiness.com, που μεταδίδει την είδηση, συνεργάτης της κοινοπραξίας αναμένεται να είναι η Scientific Games που θα διαθέσει τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

Σημειώνεται πως το ιταλο-τουρκικό σχήμα ήταν το μόνο που κατέθεσε προσφορά, καθώς η διοργανώτρια αρχή ανέβασε στο 1,5 δισ. ευρώ το ποσό που θα πρέπει να εισπράττει από τη λοταρία το τουρκικό δημόσιο σε ετήσια βάση. Για τον λόγο αυτό, τόσο η κοινοπραξία της Ιντραλότ με την τουρκική Dogan Online, όσο και οι άλλοι μνηστήρες -η International Game Technology και ο όμιλος Sazka στον οποίο ανήκει και ο ΟΠΑΠ- απέσυραν τις προσφορές τους, σημειώνει το iGaming Business.com.

Στον όμιλο Demiroren κατακυρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο και η διοργάνωση του στοιχήματος, την οποία πήρε από την Ιντραλότ. Ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη στην τουρκική λοταρία προκαλεί και αντιδράσεις στη γειτονική χώρα. Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φαικ Οζτράκ διατύπωση ερωτηματικά για τη τη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς είχε μείνει μόνον ένας υποψήφιος. Ενστάσεις διατυπώνονται και για το γεγονός ότι η Demiroren ελέγχει και σημαντικό αριθμό μέσων ενημέρωσης στη γειτονική χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v