Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To brand της Links of London εποφθαλμιά η Hilco Capital

Βρετανικό fund με ειδίκευση στις distressed επενδύσεις εκδηλώνει ενδιαφέρον για την θυγατρική της Folli Follie μέσω πτωχευτικής διαδικασίας. Περιορισμένη στη Βρετανία η αλυσίδα. Ποιο το οικονομικό της αποτύπωμα.

To brand της Links of London εποφθαλμιά η Hilco Capital

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Links of London -η οποία σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Folli Follie βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέου ιδιοκτήτη- εκδηλώνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αλλά και δημοσίευμα του Sky News, το βρετανικό fund Hilco Capital.

Πρόκειται για επενδυτικό σχήμα που εισέρχεται κυρίως σε προβληματικές επιχειρήσεις (distressed) και έχει ήδη στο ενεργητικό του την αναδιάρθρωση διαφόρων λιανικών επιχειρήσεων όπως η Habitat (έπιπλα), το δίκτυο Homebase (πολυκαταστήματα ειδών οικιακής χρήσης και DYI) και πλέον πρόσφατα της Moores (εταιρίας με είδη κουζίνας και μπάνιου).

Σε αρκετές περιπτώσεις η Hilco Capital αποτέλεσε στρατηγικό επενδυτή συμμετέχοντας στην πτωχευτική διαδικασία των εταιρειών που απορρόφησε, πρακτική που κατά κάποιες πληροφορίες επιδιώκει και για την Links of London.

Κατά το δημοσίευμα του Sky News, η Links of London διαθέτει σήμερα δίκτυο 20 καταστημάτων στη Βρετανία και κάποια σημεία πώλησης εντός τρίτων πολυκαταστημάτων. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική της παρουσία τερματίστηκε προ μηνών καθώς το εκεί δίκτυο και η οντότητα της υπήχθη στο στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ. Στην Ασία η παρουσία της Links of London παραμένει άγνωστο εάν υφίσταται, ενώ στην Ελλάδα διέθετε περιορισμένη παρουσία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η θυγατρική της Folli Follie έχει συσσωρεύσει ζημιές 20 εκατ. ευρώ ενώ διαθέτει υποχρεώσεις 20 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v