Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Notos Com: «Κλείνει» το deal Pillarstone με το βρετανικό fund M&G

Νέος στρατηγικός επενδυτής στον εμπορικό όμιλο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει το ημιτελές σχέδιο αναδιάρθρωσης που άφησε πίσω της η πλατφόρμα του KKR. Ανεξάρτητος επενδυτικός βραχίονας της Prudential το fund.

Notos Com: «Κλείνει» το deal Pillarstone με το βρετανικό fund M&G

Σε ουσιαστική συμφωνία φαίνεται ότι καταλήγουν οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις της Pillarstone με το βρετανικό fund M&G, το οποίο αναμένεται να την υποκαταστήσει ως στρατηγικός επενδυτής της στο project αναδιάρθρωσης της Notos Com.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, η συμφωνία έχει ουσιαστικά κλείσει και αναμένεται η τυπική διαδικασία ολοκλήρωσής της και η επίσημη ενημέρωση των πιστωτριών τραπεζών για τη νέα διάδοχη κατάσταση.

Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, η Pillarstone βρισκόταν σε αποκλειστική διαπραγμάτευση με το βρετανικό fund, προκειμένου αυτό να αναλάβει την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του εμπορικού ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον επισήμως η συμφωνία τελεσφορήσει, η M&G ως νέος στρατηγικός επενδυτής καλείται να καταβάλει 14 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. θα κατευθυνθούν για εξόφληση των κεφαλαίων που έβαλε η Pillarstone στην εταιρεία και τα υπόλοιπα για νέα χρηματοδότηση της Notos Com, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο του ομίλου.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο fund αποτελεί ανεξάρτητο επενδυτικό βραχίονα της Prudential, ενώ έχει προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσω της Grivalia Hospitality. Όσον αφορά τη Notos Com, η οποία τελεί ούτως ή άλλως σε καθεστώς εξυγίανσης, το 2018 έκλεισε με οριακή αύξηση πωλήσεων κατά 2%, ενώ καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κερδών EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v