Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον «πάγο» η πενταετής σύμβαση της Intralot στην Ουάσινγκτον

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε τοπικό δικαστήριο, η περιφέρεια της Ουάσινγκτον καλείται να «παγώσει» την πενταετή σύμβαση με την Intralot που είχε υπογραφεί τον περασμένο Ιούλιο και περιλαμβάνει και το αθλητικό στοίχημα.

Στον «πάγο» η πενταετής σύμβαση της Intralot στην Ουάσινγκτον

Στον αέρα βρίσκεται το πενταετές συμβόλαιο, αξίας περί τα 250 εκατ. ευρώ, που είχε υπογράψει τον Ιούλιο η Intralot με το Γραφείο Λοταρίας και Τυχερών Παιχνιδιών της Περιφέρειας της Κολούμπια (DC Lottery) για το σύστημα διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών και στιγμιαίων λαχείων και την πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού. Δικαστήριο της Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδει ο τοπικός Τύπος, εξέδωσε προσωρινή διαταγή για το «πάγωμα» της σύμβασης που θα ξεκινούσε από σήμερα. Σήμερα έχει, επίσης, προγραμματιστεί νέα ακρόαση για το θέμα. Την τελευταία εβδομάδα η μετοχή της Intralοt έχει υποχωρήσει περίπου 20%, εν μέσω και της αμφιβολίας για την τύχη της συγκεκριμένης, κρίσιμης σύμβασης.

Η προσωρινή διαταγή συνδέεται με τη δικαστική μάχη του προγραμματιστή εφαρμογών Dylan Carragher κατά της περιφέρειας της Ουάσινγκτον (DC), με το επιχείρημα πως η απευθείας ανάθεση της σύμβασης (και για τον αθλητικό στοιχηματισμό) στην Intralοt παραβιάζει την αμερικανική νομοθεσία. Η προσωρινή διαταγή προβλέπει πως για δύο εβδομάδες, η περιφέρεια της Ουάσινγκτον πρέπει να απέχει από οποιαδήποτε εφαρμογή της σύμβασης που έχει υπογράψει με την Intralοt. Η σύμβαση έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής και από μερίδα του Τύπου στις ΗΠΑ, όπως η Washington Post. Η διοίκηση της Intralοt έχει υποστηρίξει πως η σύμβαση καλύπτει τις απαιτήσεις της αμερικανικής νομοθεσίας και επιχείρησε να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις της Washington Post για τη σχέση της με συγκεκριμένο υπεργολάβο.

Το άνοιγμα της αγοράς αθλητικού στοιχηματισμού των ΗΠΑ είχε θεωρηθεί τεράστια εξέλιξη για τη διοίκηση της Intralοt, η οποία προωθεί σειρά συμφωνιών σε αρκετές πολιτείες. Το συμβόλαιο της Ουάσινγτον θα ήταν το πρώτο από μια σειρά συμβάσεων που θεωρεί πως θα υπογράψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v