Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλητήριο στο κτίριο του «Εθνους» από Ελλάκτωρ

Αναβάθμιση του κτιρίου του «Έθνους», αξιοποίηση της μαρίνας Αλίμου, επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park και ανάπτυξη του γειτονικού ακινήτου των παλαιών οινοποιείων Καμπά, στα σχέδια του ομίλου.

Πωλητήριο στο κτίριο του «Εθνους» από Ελλάκτωρ

Σε ανακαίνιση του κτιρίου του «Έθνους» στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου και σε αναζήτηση μισθωτή, προκειμένου στη συνέχεια να πωληθεί σε επενδυτική εταιρεία ακινήτων (ΑΕΕΑΠ), βρίσκεται η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, όπως είπε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής REDS Γιάννης Μωραΐτης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Prodexpo, ο κ. Μωραΐτης παρουσίασε τέσσερα επενδυτικά σχέδια του ομίλου και συγκεκριμένα, την αναβάθμιση του κτιρίου του «Έθνους», την αξιοποίηση της μαρίνας Αλίμου, την επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park και την ανάπτυξη του γειτονικού ακινήτου των παλαιών οινοποιείων Καμπά (Cambas Project).

Στη μαρίνα Αλίμου, η οποία παραχωρείται για 40 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης για άλλα δέκα χρόνια) στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (ήδη συστάθηκε η εταιρεία ειδικού σκοπού «Νέα Μαρίνα Αλίμου»), προωθούνται επενδύσεις που θα αλλάξουν πλήρως τη μορφή της. Πρόκειται να κατασκευαστούν ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, για να υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της μαρίνας κ.ά.

Η χερσαία ζώνη έχει επιφάνεια 210 στρέμματα με δυνατότητα δόμησης 18.500 τ.μ. Η σύμβαση για τη μαρίνα αναμένεται να υπογραφεί σύντομα. Στη συνέχεια, πρέπει να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που θα εξειδικεύει το προεδρικό διάταγμα για τη χωροθέτηση. Προβλέπεται διάστημα περίπου έξι μηνών για την έκδοση της ΚΥΑ και άλλοι τέσσερις για τις οικοδομικές άδειες.

Για το Smart Park, η επέκταση βρίσκεται σε τελικό στάδιο, με τον κ. Μωραΐτη να υποστηρίζει πως όταν ωριμάσει το εμπορικό κέντρο θα δέχεται περίπου 8 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Φέτος το εμπορικό κέντρο «τρέχει» με αύξηση 9% σε σχέση με πέρυσι σε επίπεδο εσόδων, με βάση στοιχεία Οκτωβρίου. Του χρόνου, προέβλεψε ο κ. Μωραΐτης, θα έχει έσοδα καταστημάτων περί τα 90 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα της REDS στα 10 εκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v