Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκποιείται το δίκτυο Links οf London και Folli Follie στη Βρετανία

H Deloitte ανέθεσε στον εξειδικευμένο σύμβουλο διαχείρισης ακινήτων GCW τη διαχείριση των μισθωτήριων συμβολαίων της αλυσίδας. Απογυμνώνεται από δραστηριότητα, παραμένει το brand της Links οf London.

Εκποιείται το δίκτυο Links οf London και Folli Follie στη Βρετανία

Στη σταδιακή αποδέσμευση των καταστημάτων που διατηρεί στη Βρετανία προχωρά η Links οf London, μετά από απόφαση της Deloitte, η οποία έχει αναλάβει τη βέλτιστη διαχείριση της αλυσίδας.

Δεδομένων των προβλημάτων της Links οf London, μετά την κατάρρευση της Folli Follie, η Deloittte ανέθεσε στον εξειδικευμένο οίκο GCW να διαχειριστεί την αποδέσμευση των συμβάσεων για 28 καταστήματα της αλυσίδας αλλά και για ακόμη τέσσερα λιανικά σημεία που φέρουν την επωνυμία Folli Follie.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη φίρμα στη Μεγάλη Βρετανία έχει τεθεί ως γνωστόν από τις 8 Οκτωβρίου 2019 σε καθεστώς διαχείρισης και σε προπτωχευτική διαδικασία, καθώς η προσπάθεια ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή -η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο- απέβη άκαρπη.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί στελέχη της διοίκησης της φίρμας στη Μεγάλη Βρετανία.

Αν και θεωρητικώς η Deloitte συνεχίζει την προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή, αυτή ουσιαστικά στρέφεται στην πώληση του σήματος Links of London, καθώς η εταιρεία έχει απολέσει το εμπορικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική παρουσία της Links of London τερματίστηκε προ μηνών καθώς το εκεί δίκτυο και η οντότητά της υπήχθη στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ. Στην Ασία, η παρουσία της Links of London παραμένει άγνωστο εάν υφίσταται, ενώ στην Ελλάδα διέθετε περιορισμένη παρουσία.

Κατά κάποιες πληροφορίες, η θυγατρική της Folli Follie στη Βρετανία έχει συσσωρεύσει ζημίες 20 εκατ. ευρώ ενώ διαθέτει υποχρεώσεις 20 εκατ. ευρώ.

Η Folli Follie είχε εξαγοράσει το 2006 την εταιρεία Links οf London από τους ιδρυτές της έναντι 66 εκατ. ευρώ, με σκοπό να την καταστήσει ένα διεθνές brand, καθώς τότε διατηρούσε ισχυρή αναγνωρισιμότητα στη Μεγάλη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v