Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 10 ενδιαφερόμενοι για τέσσερα ακίνητα της Prodea

Μεταξύ των επενδυτών φέρονται και ξένα funds, τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Ποια ακίνητα πωλούνται από την ΑΕΕΑΠ και για ποιους λόγους.

Πάνω από 10 ενδιαφερόμενοι για τέσσερα ακίνητα της Prodea

Περισσότεροι από δέκα ενδιαφερόμενοι εμφανίστηκαν, κατά πληροφορίες, στη διαδικασία πώλησης χαρτοφυλακίου τεσσάρων ακινήτων από την Prodea ΑΕΕΑΠ, συνολικής αξίας γύρω στα 75 εκατ. ευρώ.

Οι προσφορές κατατέθηκαν χθες, χωρίς να υπάρχουν εξακριβωμένες πληροφορίες για τον αριθμό των υποψηφίων και των προσφορών. Ομως, μεταξύ των επενδυτών φέρονται και ξένα funds τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά ακινήτων. Χθες το απόγευμα κυκλοφορούσαν ονόματα όπως της Chenavari Investment Manager (με 5 δισ. δολάρια ΗΠΑ υπό διαχείριση), του Orasis Fund, της Brook Lane Capital που έχει ήδη κάνει τις πρώτες επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά και της Trastor ΑΕΕΑΠ, η οποία αντλεί σημαντικά κεφάλαια για νέες τοποθετήσεις στην ελληνική αγορά. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και επενδυτές από Γαλλία και Ισραήλ.

Τα ακίνητα που πουλά η Prodea αποτελούν «κληρονομιά» της Εθνικής Τράπεζας και μεταξύ αυτών βρίσκεται και το «πράσινο κτίριο» στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισίας με την Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, καθώς και κτίριο στη Μεσογείων, στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά.

Η Prodea πουλά τα ακίνητα προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για νέες επενδύσεις και επειδή θα γράψει σημαντικά κέρδη. Η αγορά κτιρίων γραφείων, και εξαιτίας της έλλειψης ποιοτικών χώρων ή ακινήτων που μπορούν να αναβαθμιστούν σε γραφεία πρώτης κατηγορίας, παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v