Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γυρίζει σελίδα η Cosmote TV

Ανεξάρτητα από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο που χρησιμοποιεί ο πελάτης, θα μπορεί να εγγραφεί στις υπηρεσίες Cosmote TV από 2 Δεκεμβρίου. Τα σχέδια του ομίλου ΟΤΕ και η προσπάθεια διεύρυνσης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης που αγκομαχά.

Γυρίζει σελίδα η Cosmote TV

Να αναχαιτίσει τον ανταγωνισμό από τις διεθνείς συνδρομητικές πλατφόρμες όπως η Netflix, η Apple TV+, που αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά και να σπρώξει προς τα πάνω την ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης που έχει πλαφονάρει (μάλιστα βρίσκεται κάτω από τα ιστορικά υψηλά) επιχειρεί η διοίκηση του OΤE με τη νέα υπηρεσία Cosmote TV ΟΤΤ (Over The Top).

Με τη νέα υπηρεσία, που θα διατίθεται από τις 2 Δεκεμβρίου, η Cosmote TV θα είναι διαθέσιμη ανεξάρτητα από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του πελάτη, δηλαδή ως εφαρμογή ή μέσω browser, όπως π.χ. το Netflix. Ταυτόχρονα θα παρέχονται πακέτα υπηρεσιών της μίας ημέρας, του μήνα, του εξαμήνου, κ.α. ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση και μικρότερη δέσμευση ενός συνδρομητή. Το κόστος της υπηρεσίας δεν ανακοινώθηκε και αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Στην Cosmote TV υποστηρίζουν πως «βασικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι αποτελεί την πρώτη streaming πλατφόρμα στην Ελλάδα και μία από τις λίγες διεθνώς, που συνδυάζει το ζωντανό πρόγραμμα των linear καναλιών με το on demand περιεχόμενο, κάνοντας στον χρήστη προτάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τις συνήθειές του».  Επίσης, η OTT υπηρεσία της COSMOTE TV, «είναι η μόνη που προσφέρει premium περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος (ταινίες, σειρές, αθλητικά, ντοκιμαντέρ, παιδικά, πρόγραμμα από ελεύθερα κανάλια κ.λπ.)».

Την Πέμπτη, ο Γενικός Διευθυντής της Cosmote TV Δημήτρης Μιχαλάκης υποστήριξε πως η αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα φτάνει το 1.050.000 συνδρομητές, οι 550.000 από τους οποίους είναι πελάτες της Cosmote TV. Περίπου 200.000 πελάτες της τελευταίας χρησιμοποιούν υβριδικό αποκωδικοποιητή, δηλαδή τον έχουν συνδέσει με το Διαδίκτυο προκειμένου να έχουν υπηρεσίες On Demand. Τους περίπου 220.000 φτάνουν οι χρήστες του Cosmote TV GO που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή σε φορητές συσκευές (notebooks, tablets, κινητά τηλέφωνα, κ.α.).

Ο κ. Μιχαλάκης εκτίμησε πως η αγορά θα είχε καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, αν δεν υπήρχε το «Τέλος Συνδρομητικής Τηλεόρασης» του 10% και η πειρατεία. Όπως είπε, οι πελάτες διαφόρων πειρατικών μεθόδων πρόσβασης στα συνδρομητικά κανάλια και των τεσσάρων εταιρειών φτάνουν τις 200.000!

Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε και στις νέες επενδύσεις της Cosmote TV σε περιεχόμενο, όπως η συμμετοχή στη διεθνή συμπαραγωγή Tehran, οι νέες εκπομπές λόγου, οι συνεχείς νέες παραγωγές του Cosmote History, κ.ά. Εξήγησε πως η νέα υπηρεσία OTT θα είναι διαθέσιμη τόσο μέσω browser, μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές, αλλά και εφαρμογής για συγκεκριμένα μοντέλα Smart TV (Samsung, LG και Sony). Θα είναι, όμως, διαθέσιμη και μέσω νέου αποκωδικοποιητή, ο οποίος λύνει το γνωστό πρόβλημα σύνδεσης του router με τους σημερινούς αποκωδικοποιητές Cosmote TV. Ο νέος αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με το router και έτσι απαλλάσσονται πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τα καλώδια που χρησιμοποιούσαν σήμερα.

Οι συνδρομητές Cosmote TV OTT θα μπορούν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα περιεχόμενο σε δύο διαφορετικές συσκευές ενώ θα μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή σε τέσσερις συσκευές (π.χ. υπολογιστή, κινητό, Smart TV και tablet).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v