Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ στο δίκτυο Γαλαξίας

Τη δημιουργία mini mall αλλά και ακόμη εννέα φυσικών καταστημάτων για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας προωθεί η Πέντε ΑΕ.

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ στο δίκτυο Γαλαξίας

Επενδύσεις για την ανάπτυξη του φυσικού δικτύου καταστημάτων με το σήμα Γαλαξίας αλλά και για την ψηφιακή αναβάθμιση της αλυσίδας προχωρά η εταιρεία Πέντε Α.Ε. 

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Πουρσανίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, δρομολογείται η δημιουργία δέκα νέων σημείων, εκ των οποίων το ένα θα είναι mini mall, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων Γαλαξίας στα 170 έως το 2021.

Κατά τον σχεδιασμό της εταιρείας, εκτιμάται ότι στις αρχές του 2020 θα ξεκινήσει η κατασκευή του mini mall -12.000 τ.μ.- σε οικόπεδο 40 στρεμμάτων, με ορίζοντα λειτουργίας τα μέσα του 2021. Πρόκειται για επένδυση 30 εκατ. ευρώ, που πέραν των σούπερ μάρκετ Γαλαξίας μπορεί να φιλοξενήσει έως 40 εμπορικά καταστήματα. 

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα εννέα νέα σημεία, τα οικόπεδα ήδη έχουν αποκτηθεί και εκτιμάται ότι έκαστο κατάστημα θα απορροφήσει κεφάλαια της τάξεως του 1,5 -2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του. Ήδη, μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται η έναρξη λειτουργίας ενός νέου καταστήματος στα Μέγαρα και την άνοιξη του 2020 ενός ακόμα στο Μεγάλο Πεύκο.

Το παραπάνω επενδυτικό πρόγραμμα θα εξυπηρετηθεί κατά κύριο λόγο με ίδια κεφάλαια της εταιρείας, η οποία βάσει της στρατηγικής της αναπτύσσεται σε ιδιόκτητα ακίνητα, εγγράφοντας στον ισολογισμό της σημαντικές αξίες από τα ακίνητά της. Η εταιρεία εξετάζει επιπλέον τη δημιουργία νέων κεντρικών αποθηκών αλλά και τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Πέραν των παραπάνω η Πέντε ΑΕ δημιούργησε ένα νέο σύστημα loyalty με ομώνυμη κάρτα πιστότητας, η οποία θα προσφέρει επιβράβευση, πόντους αλλά και συνέργειες με άλλες εμπορικές επιχειρήσεις. 

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις το 2019, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Πουρσανίδη, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να κλείσει οριακά θετικός. Σημειώνεται ότι το 2018 η Πέντε εμφάνισε μείωση πωλήσεων κατά 6,7% στα 449,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 30% στα 12,8 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η αλυσίδα αριθμεί σήμερα 160 σημεία, εκ των οποίων τα 80 είναι ιδιόκτητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v