Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Σημαντικό ορόσημο η έκδοση του Eurobond

Με επιτόκιο 2,5% η εταιρεία σήκωσε από τις αγορές 500 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά της σχέδια. Πάνω από 1,9 δισ. η προσφορά. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε αξία, μέσω μίας πορείας βιώσιμης ανάπτυξης, τονίζει ο Ευ. Μυτιληναίος.

Μυτιληναίος: Σημαντικό ορόσημο η έκδοση του Eurobond

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση του Eurobond της Μυτιληναίος. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και η εταιρεία άντλησε μέσω του πενταετούς τίτλου 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5%.

Η προσφορά από πλευράς επενδυτών ήταν σχεδόν τετραπλάσια, καθώς στο βιβλίο υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 1,919 δισ. ευρώ. Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν επίσης ότι άλλες διεθνείς εταιρίες με rating αντίστοιχο της Μυτιληναίος (ΒΒ) δανείζονται από τις αγορές με έως και διπλάσιο κόστος.  

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μυτιληναίος, δήλωσε: «Η επιτυχής έκδοση ύψους €500εκ. στη διεθνή αγορά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Εταιρεία μας. Ως μία διεθνής βιομηχανική Εταιρεία, καλωσορίζουμε τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε αξία, μέσω μίας πορείας βιώσιμης ανάπτυξης».

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 29 Νοεμβρίου 2019, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σε σχέση με την Έκδοση, οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v