Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες κατηγορίες ακινήτων είναι στο στόχαστρο της BriQ

Η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει ενδελεχή νομικό και τεχνικό έλεγχο για σειρά ακινήτων που βρίσκονται στο στόχαστρο για εξαγορά. Διαθέτει ήδη 16 ακίνητα συνολικής επιφάνειας σχεδόν 52.000 τ.μ.

Ποιες κατηγορίες ακινήτων είναι στο στόχαστρο της BriQ

Εκτός από το προσύμφωνο για την απόκτηση του κτιρίου επί της οδού Αιόλου 67 έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της BriQ ΑΕΕΑΠ εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης ακινήτων (κυρίως γραφείων, χώρων μικτής χρήσης στην περιοχή της Αττικής και ξενοδοχείων σε νησιωτικές περιοχές) συνολικής αξίας περίπου 14 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα και με το ενημερωτικό δελτίο για την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου των 50 εκατ. ευρώ, για τα ακίνητα αυτά υφίστανται μη δεσμευτικές συμφωνίες απόκτησης και η εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει ενδελεχή νομικό και τεχνικό έλεγχο. Οι νέες επενδύσεις θα ενισχύσουν σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας, η συνολική καθαρή αξία ενεργητικού της οποίας ήταν κοντά στα 31 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό, την 30.06.2019 το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της BriQ αποτελείτο από δεκαέξι  ακίνητα συνολικής επιφάνειας 51.978, 9 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων κοινόχρηστων χώρων) και συνολικής εκτιμηθείσας αξίας €43.842 χιλ, όπως αποτιμήθηκε από τους ανεξάρτητους εκτιμητές των εταιρειών «ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ε.Π.Ε.» και «HVS - HOSPITALITY CONSULTING SERVICES Α.Ε.» (με ημερομηνία εκτίμησης 30.06.2019).

Το χαρτοφυλάκιο συνοπτικά, «αποτελείται από 6 κτίρια γραφείων, 1 κτίριο γραφείων με ισόγεια καταστήματα (μικτής χρήσης), 4 κτίρια αποθηκευτικών χώρων (logistics), 1 κατάστημα, 2 ξενοδοχεία, 1 κτίριο κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ειδικής χρήσης) και 1 οικόπεδο. Όλα τα ακίνητα τις εταιρείας βρίσκονται στην περιφέρεια τoυ νομού Αττικής, με εξαίρεση τα δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιφέρεια του νομού Κυκλάδων, και συγκεκριμένα στην Πάρο και την Τήνο».

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της BriQ έχει υψηλό ποσοστό πληρότητας (ορίζεται ως το σύνολο των μισθωμένων χώρων δια του συνόλου της εκμισθώσιμης επιφάνειας). Συγκεκριμένα στις 30.06.2019 το ποσοστό πληρότητας ανήλθε σε 95,0% και τα συνολικά ετησιοποιημένα μισθώματα ανήλθαν σε 2,79 εκατ. ευρώ.

Μισθωτές αποτελούν κυρίως οι εταιρείες του ομίλου Quest, ο ξενοδοχειακός όμιλος Hotel Brain, καθώς επίσης και εταιρείες όπως η Pharmaserve – Lilly, ELPEDISON, Τειρεσίας Α.Ε., αλλά και ιδιώτες.

Η σταθμισμένη μέση διάρκεια των μισθωτικών συμβάσεων («Weighted Average Unexpired Lease Term - WAULT») της εταιρείας κατά την 30.06.2019 είναι 8,6 έτη, ενώ διαμορφώθηκε σε 8,9 έτη κατά την 31.08.2019, οπότε και υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης για το ακίνητο επί της Ι. Γενναδίου 4, Αθήνα, Ν. Αττικής (ακίνητο επ’ αριθμόν 13 κατωτέρω).

Η εταιρεία έχει το 100% της πλήρους κυριότητας επί του συνόλου των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v