Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση συμμετοχής σε θυγατρικές

Στο 99% ανέρχεται, μετά την εξαγορά του 22%, η συμμετοχή της Πλαστικά Κρήτης στην τουρκική Senkroma AS. Προχωρά, επίσης, σε σημαντικές επενδύσεις στην Τουρκία και την Πολωνία, ενώ ανακοίνωσε ότι την άνοιξη του 2003 θα λειτουργήσει το αιολικό πάρκο στο Λασίθι.

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση συμμετοχής σε θυγατρικές
Την εξαγορά του 22% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρίας στην Τουρκία Senkroma AS ανακοίνωσε η εταιρία Πλαστικά Κρήτης. Με αυτή την εξαγορά, την οποία αποφάσισε το Δ.Σ., το ποσοστό συμμετοχής της εταιρίας στη Senkroma ανέρχεται πλέον στο 99%.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίσθηκε, επίσης, η συμμετοχή της Πλαστικά Κρήτης με ποσό 35,000 ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής της στη Γερμανία Comptrade Gmbh. Το ποσοστό συμμετοχής της Πλαστικά Κρήτης μετά την αύξηση κεφαλαίου παραμένει 50%.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρία, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εργοστασίου της θυγατρικής της εταιρίας στην Κίνα Shanghai HiTeC Plastics και αναμένεται τον Ιανουάριο του 2003 να αρχίσει η παραγωγή φύλλων κάλυψης θερμοκηπίων και γεωμεμβρανών.

Αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής masterbatches (πρώτες ύλες για βιομηχανίες πλαστικών) σε θυγατρικές εταιρίες της Πλαστικά Κρήτης στην Τουρκία και την Πολωνία.

Η Διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι αυτές οι επενδύσεις θα αυξήσουν τη δυναμικότητα και την ευελιξία των θυγατρικών σε Τουρκία και Πολωνία, γεγονός που κρίθηκε απαραίτητο λόγω της δυναμικής των συγκεκριμένων αγορών και του διευρυνόμενου μεριδίου που αποκτούν οι εταιρίες της.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοινώθηκε, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση σημαντικής επένδυσης στη Romcolor 2000 SA στη Ρουμανία μέσα στο 2003 για παραγωγή ειδικής κατηγορίας masterbatches.

Στις αρχές Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία στο εργοστάσιο Ηρακλείου η νέα γραμμή παραγωγής πλαστικών φύλλων για κάλυψη θερμοκηπίων, η οποία αυξάνει τη δυναμικότητα της εταιρίας σε αυτό τον τομέα κατά 50%.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του αιολικού πάρκου της εταιρίας στο νομό Λασιθίου και αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας του την άνοιξη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v