Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων υποβάλει ο ΟΤΕ

Η περιφρούρηση και ο εκφοβισμός προσβάλλουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία, υποστηρίζει με αφορμή κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Μηνύσεις για αποκλεισμούς κτιρίων υποβάλει ο ΟΤΕ

Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό, όπως το χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του, φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους.

Οπως αναφέρει, «το νέο Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤE ανακοίνωσε απεργία πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤE 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.

Από τις 21/12/19, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤE, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν. Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι:

• Όπως σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, θα διαφυλάξει το δικαίωμα των εργαζομένων που επιθυμούν να εργαστούν, έχοντας ήδη καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

• Η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

• Η τακτική αυτή αναγκάζει, όσους εργαζόμενους επιθυμούν να εργαστούν, να υποστούν οικονομική ζημία και τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής.

• Η παρεμπόδιση των εργαζομένων που θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα να εργαστούν είναι αντιδημοκρατική και υποβαθμίζει τον ΟΤΕ και την χώρα μας», καταλήγει.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ καταγγέλλει ότι η διοίκηση «αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφερε την αστυνομία και προσαγάγει τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις». Ζητά να παραιτηθεί η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού γιατί οδηγεί στην καταστροφή την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v