Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη ΛΑΡΚΟ

Καμπανάκι χτύπησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να σώσουμε την εταιρεία». Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος είπε προς την κυβερνητική πτέρυγα «στην ιστορία αυτή παίρνουν όσκαρ κακοδιαχείρισης δικά σας στελέχη».

Σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή για τη ΛΑΡΚΟ

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για την ΛΑΡΚΟ - και η οποία ψηφίζεται σήμερα- προκαλεί κόντρες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. «Πρέπει να σώσουμε την εταιρεία» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί. Όπως είπε και όλα τα χρέη του παρελθόντος να διαγραφούν και πάλι κάθε μήνα θα έμπαινε μέσα η ΛΑΡΚΟ, επισημαίνοντας πως η κατάσταση είναι δραματική.

Συνέχισε λέγοντας πως «βασική επιδίωξη είναι η προστασία των εργαζομένων και άρα η αποφυγή του υπαρκτού σεναρίου άτακτης χρεοκοπίας». Επισημαίνοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση τολμά να σταθεί απέναντι στα προβλήματα» και σημειώνοντας πως «πράττουμε το καλύτερο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία». Μιλώντας στην Ολομέλεια επεσήμανε πως «η ρύθμισή μας αποτρέπει το σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας ενώ η εγκατάσταση του ειδικού διαχειριστή δεν σημαίνει διακοπή λειτουργίας, ούτε επιφέρει λύση συμβάσεων».

Πυρά στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ΛΑΡΚΟ εξαπέλυσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Στην ιστορία αυτή παίρνουν όσκαρ κακοδιαχείρισης δικά σας στελέχη» σημείωσε προς την κυβερνητικά πτέρυγα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας πως «νεποτισμός, ρουσφέτια και αδικίες ήταν το σενάριο της Ν.Δ.». Συνέχισε λέγοντας στο ότι έρχεται μείωση των μισθών όλων των εργαζομένων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «υπογράφει την πτώχευση και μετά το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ».

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως «ειδικά για τη ΛΑΡΚΟ η ευθύνη ανήκει 100% στην κυβέρνηση Καραμανλή και στην περίοδο 2004 -2009, που παρέλαβε μια ΛΑΡΚΟ σχετικά ίσα βάρκα- ίσα νερά, μία εταιρεία που άντεχε στον ανταγωνισμό». Συνέχισε λέγοντας πως «έγιναν προσπάθειες από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, παρέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα που παρέδωσε την κατάσταση επιδεινωμένη».

Για να προσθέσει «είμαστε κριτικοί απέναντι στην τροπολογία, θα την παρακολουθούμε τόσο προσεκτικά όσο δεν φαντάζεστε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v