Τέρνα Ενεργειακή: Νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. στις ΑΠΕ

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου ξεπερνά πλέον το 1,5 δισ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί πολύ νωρίτερα ο στόχος να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το μήνυμα Περιστέρη για την ανάγκη επενδύσεων και στη στήριξη της οικονομίας.

Τέρνα Ενεργειακή: Νέες επενδύσεις άνω των 550 εκατ. στις ΑΠΕ

Η Τέρνα Ενεργειακή, συνεχίζοντας το επενδυτικό της πρόγραμμα στην Ελλάδα, προχωρά στην υλοποίηση νέων επενδύσεων στην παραγωγή καθαρής ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 550 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια, καθώς ολοκλήρωσε την εξαγορά του χαρτοφυλακίου αδειοδοτημένων κι υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW της εταιρείας RF Ομαλιές Μ.Α.Ε. από την RF Energy Α.Ε.

Σε αυτή τη φάση, προβλέπεται η κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 180 MW, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς των νέων αιολικών πάρκων που δρομολογεί στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ ο Όμιλος Tέρνα Eνεργειακή να υπερβαίνει τα 400 MW και η συνολική αξία επένδυσης τα 550 εκατ. ευρώ.

Η σημαντική αύξηση της παρουσίας της Tέρνα Eνεργειακή στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ φέρνει τον στόχο του Ομίλου να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πολύ νωρίτερα σε σχέση με το 2025, που αρχικά είχε τεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Όμιλος Tέρνα Eνεργειακή λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ανέρχεται σε 1.390 MW. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 651 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στη Ν.Α. Ευρώπη.

Πέραν των ανωτέρω νέων επενδύσεων σε αιολικά πάρκα στην Εύβοια, η Tέρνα Eνεργειακή έχει ήδη δρομολογήσει επιπλέον επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ, οι οποίες αφορούν σε νέα αιολικά πάρκα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε έργα περιβάλλοντος, αλλά και σε έργα αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, όπως τον υβριδικό σταθμό Αμαρίου στην Κρήτη και το έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία. Πρόκειται για δύο εξαιρετικά σημαντικές επενδύσεις της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, απαραίτητες για την εξισορρόπηση των δικτύων μεταφοράς και τη μετάβαση σε μια οικονομία χωρίς άνθρακα. Οι ήδη δρομολογημένες επενδύσεις σε συνδυασμό με τα νέα αιολικά πάρκα στην Εύβοια ανεβάζουν το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου Tέρνα Eνεργειακή σε επίπεδα άνω των 1,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις νέες επενδύσεις του ομίλου, ο πρόεδρος της Tέρνα Eνεργειακή Γιώργος Περιστέρης δήλωσε: «Με τις νέες επενδύσεις που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ, ανεβάζουμε το ύψος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας μας για την ελληνική αγορά στο 1,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο επενδυτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται στη χώρα μας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Οι επενδύσεις αυτές δείχνουν την πίστη μας στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αταλάντευτη προσήλωσή μας σε επενδύσεις μεγάλης εγχώριας προστιθέμενης αξίας στην καθαρή ενέργεια, προς όφελος της οικονομίας, της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και όλων των πολιτών. Τη στιγμή αυτή, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και όπως επισημαίνουμε εδώ και χρόνια, μπροστάρηδες σε αυτό οφείλουν να είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι επενδύσεις αυτές θα συμβάλουν σημαντικά στην υλοποίηση των εθνικών ενεργειακών στόχων για ενίσχυση των ΑΠΕ, αλλά και των στόχων του προγράμματος απεξάρτησης της χώρας μας από τα ορυκτά καύσιμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v