Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δάνειο 54 εκατ. ευρώ από Σαββίδη σε Πόρτο Καρράς

Εταιρείες συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία παρείχαν ενδιάμεση χρηματοδότηση στην Πόρτο Καρράς ΑΕ για να αποπληρώσει το δάνειο της Fortress και δεδουλευμένους τόκους.

Δάνειο 54 εκατ. ευρώ από Σαββίδη σε Πόρτο Καρράς

Ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 54 εκατ. ευρώ παρείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, στην Πόρτο Καρράς ΑΕ εταιρείες συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, προκειμένου να αποπληρώσει το δάνειο της Fortress μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους.

Η αποπληρωμή του δανείου αποτελούσε απαραίτητη κίνηση προκειμένου να αρθούν οι προσημειώσεις που είχε λάβει η Fortress έναντι του συνόλου σχεδόν των μεταβιβαζόμενων θυγατρικών και περιουσιακών στοιχείων της Πόρτο Καρράς.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία προβλέπει την πώληση από την Πόρτο Καρράς ΑΕ και την οικογένεια Στέγγου στην Belterra των εταιρειών Κτήμα Πόρτο Καρράς ΑΕ, Πόρτο Καρράς Γκολφ ΑΕ και Πόρτο Καρράς Μαρίνα ΑΕ καθώς και περιουσιακών στοιχείων ( σ.σ. οι τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες) της ίδιας της Πόρτο Καρράς ΑΕ, τα οποία συνδέονται με τη λειτουργία του συγκροτήματος.

Το συνολικό τίμημα για τις παραπάνω εταιρείες και περιουσιακά στοιχεία ανέρχεται σε 205 εκατ. ευρώ και θα οριστικοποιηθεί, μετά την ολοκλήρωση του confirmatory due diligence. Από το τίμημα θα αποπληρωθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση 54 εκατ. ευρώ της πλευράς Σαββίδη στην Πόρτο Καρράς.

Σημειώνεται ότι η Πόρτο Καρράς ΑΕ ελέγχει το 96,06% της Κτήμα Πόρτο Καρράς ΑΕ, το 92,24% της Πόρτο Καρράς Γκολφ ΑΕ και το 91,23% της Πόρτο Καρράς Μαρίνα ΑΕ. Τα υπόλοιπα ποσοστά ελέγχονται κυρίως από την οικογένεια Στέγγου. Επίσης, η Τεχνική Ολυμπιακή ελέγχει, μέσω της TO International Holding το 88,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Πόρτο Καρράς ΑΕ.

Μετά την αποπληρωμή του δανείου της Fortress (45 εκατ. ευρώ το κεφάλαιο συν οι δεδουλευμένοι τόκοι), αναμένεται να υπάρξει και αλλαγή στο Δ. Σ της Τεχνικής Ολυμπιακής,  με παραίτηση του μέλους που εκπροσωπούσε το private equity fund.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v