Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Φετινός στόχος η αποφυγή ζημιών

Τι δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για τις επιπτώσεις της Covid-19 στην πορεία της εισηγμένης. Διανομή μερίσματος 0,035 ευρώ ανά μετοχή ψήφισε η γενική συνέλευση των μετόχων.

Γενική Εμπορίου: Φετινός στόχος η αποφυγή ζημιών

Φετινός μας στόχος είναι η εταιρεία να αποφύγει το ζημιογόνο αποτέλεσμα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας Γιώργος Κρεμμύδας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, μετά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμμύδα, το 2019 ήταν μια καλή χρονιά, με άνοδο κύκλου εργασιών (από 27,17 σε 32,4 εκατ. ευρώ) και καθαρών κερδών κατά 14% (από 996 χιλ. σε 1,105 εκατ. ευρώ), αύξηση που θα ήταν σαφώς υψηλότερη, αν δεν παρατηρείτο μεγάλη υποχώρηση στη διεθνή τιμή του χάλυβα. Φέτος ωστόσο, η έλευση της πανδημίας έχει οδηγήσει σε ένα πτωτικό πρώτο τρίμηνο και σε έναν ακόμη χειρότερο Απρίλιο.

Η εξέλιξη των εργασιών της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας (δραστηριοποιείται στην αγορά του υδραυλικού εξοπλισμού, διαθέτοντας ισχυρή ρευστότητα) εξαρτάται από την πορεία των έργων και των επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, καθώς -άμεσα ή έμμεσα- σημαντικό ποσοστό των προϊόντων της κατευθύνεται σε άλλες χώρες. Λόγω ωστόσο των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τα έργα έχουν σταματήσει σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η πορεία της εισηγμένης.

Ο πρόεδρος της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για το πότε θα επανέλθει η ομαλότητα στο μέτωπο των κατασκευών και των επενδύσεων, επισημαίνοντας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση προβλέπουν μια αργή και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα (αφήνοντας να εννοηθεί πως από τον Σεπτέμβριο και μετά ίσως κάτι αρχίσει να κινείται στο μέτωπο που δραστηριοποιείται η εταιρεία).

Επίσης, αναφέρθηκε στα πλήγματα που έχουν υποστεί πολλές επιχειρήσεις λόγω της κρίσης και εκτίμησε πως η οικονομία και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βοηθηθούν με πακέτα στήριξης.

Σε μεσοπρόθεσμη βάση, ο κ. Κρεμμύδας πιστεύει ότι υπάρχουν έργα και επενδύσεις που θα μπορούσαν να τονώσουν την οικονομία και τις επιδόσεις της εταιρείας (υπάρχει άλλωστε μεγάλη ανεκμετάλλευτη παραγωγική δυναμικότητα-capacity), ωστόσο επεσήμανε πως παρατηρούνται συχνά μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων, εξαιτίας των προσφυγών στη δικαιοσύνη και πως θα πρέπει οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις να περαιώνονται σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, το γεγονός ότι η διεθνής τιμή του χάλυβα έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα μετά την περυσινή πτώση, θα μπορούσε ενδεχομένως να ευνοήσει μελλοντικά -κάτω από προϋποθέσεις, όπως π.χ. σε περίπτωση ανάκαμψης της διεθνούς τιμής του μετάλλου- το μεικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας, ωστόσο το πρώτο ζήτημα για την εισηγμένη είναι η πολύ χαμηλή ζήτηση εν μέσω κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο τη χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ψηφίστηκε μεταξύ άλλων και η διανομή μερίσματος ύψους 0,035 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v