Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Siamidis: Ο κλωστοϋφαντουργός που μπήκε στην παραγωγή μάσκας

Με μακροπρόθεσμη προοπτική και αποβλέποντας σε ζήτηση από Ελλάδα και εξωτερικό, η ελληνική εξαγωγική κλωστοϋφαντουργία ξεκινά την παραγωγή μασκών μέσα στον Μάιο. Πρόβλεψη για δεύτερη γραμμή παραγωγής τον Ιούνιο.

Siamidis: Ο κλωστοϋφαντουργός που μπήκε στην παραγωγή μάσκας

Στην παραγωγή μασκών εισέρχεται μέσα στο Μάιο η κλωστοϋφαντουργία Siamidis, με μακροπρόθεσμη προοπτική και απευθυνόμενη τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή ζήτηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή θα ξεκινήσει στα Οινόφυτα Βοιωτίας μέσα στον Μάϊο, με δυναμικότητα που αρχικά θα ανέλθει σε 3.360.000 μάσκες το μήνα, ενώ η επένδυση που πραγματοποιείται με αυτοχρηματοδότηση, έχει ως πρόβλεψη και δεύτερη γραμμή παραγωγής στο τέλος του προσεχούς Ιουνίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεσμικοί πελάτες του εξωτερικού έχουν ήδη ενδιαφερθεί και η ζήτηση για τον Ιούνιο υπερκαλύπτουν την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας.

Τα προϊόντα θα διατεθούν κατά προτεραιότητα στην ελληνική αγορά και στη συνέχεια σε θεσμικούς πελάτες της ελληνικής εταιρείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατηγική της συγκεκριμένης επένδυσης είναι μακροπρόθεσμη και δεν στοχεύει στη βραχυπρόθεσμη εκμετάλλευση της ανάγκης για χρήση μάσκας, αλλά αντίθετα η μάσκα θεωρείται ως ένα κρίσιμο μέσο ατονικής προστασίας. Οι μάσκες θα υπερκαλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να φέρουν καινοτομίες αναφορικά με τις ιδιότητες και τη  εργονομία.

Η εταιρεία Siamidis δραστηριοποιείται στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από το 1961 και από τη δεκαετία του 1990 -μέσα από μια πολιτική προϊοντικής διαφοροποίησης και εστίασης σε είδη προστιθέμενης αξίας- παράγει τεχνικά υφάσματα, ενδύματα και μέσα ατομικής προστασίας για τα Σώματα Ασφαλείας, την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη βιομηχανία. 

Ειδικότερα, εδώ και μια πενταετία οι εξαγωγές της Siamidis υπερβαίνουν το 70% των πωλήσεών της, με κύριες αγορές χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία, η Δανία, η Λετονία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Σλοβακία, η Γερμανία, η Κύπρος και η Τυνησία. Επίσης, η ελληνική εταιρεία αποτελεί βασικό προμηθευτή προστατευτικών ενδυμάτων του NATO/NSPA με φετινές παραγγελίες άνω των πέντε εκατ. ευρώ.

Η Siamidis τέλος, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με τεχνολογικές εταιρείες του κλάδου, τεχνολογικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση τόσο της εταιρείας, όσο και εθνικών-κοινοτικών πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v