Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση MLS: Το «μπαλάκι» επιστρέφει στην Κεφαλαιαγορά

Τι απάντησε η διοίκηση της εισηγμένης και ο ορκωτός ελεγκτής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τον ισολογισμό. Τα σενάρια της «επόμενης μέρας» και ο ρόλος της Deloitte που εκπονεί το νέο business plan της MLS.

Υπόθεση MLS: Το «μπαλάκι» επιστρέφει στην Κεφαλαιαγορά

Χθεσινή ανακοίνωση της MLS ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις εξελίξεις του ελέγχου που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ότι αφορά την αξιοπιστία των λογιστικών της καταστάσεων και ειδικότερα για το κατά πόσο εύλογη είναι η αποτίμηση των άυλων πάγιων περιουσιακών της στοιχείων.

Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας ανέφερε: «Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις εποπτικές αρχές και τους ορκωτούς ελεγκτές μας και κάνουμε κάθε απαραίτητη ενέργεια με σκοπό την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής και των ομολόγων της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, ακολουθούμε τις οδηγίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπως ορίζονται σε σχετικό εμπιστευτικό έγγραφο που μας απεστάλη.

Επίσης, με την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί επαναξιολόγηση της πιστωτικής διαβάθμισης της εταιρίας από την ICAP. Παράλληλα, κατά τη γνώμη μας, δεν συντρέχει μέχρι σήμερα κάποιο γεγονός καταγγελίας».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση της εταιρείας απέστειλε χθες απαντητική επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στην οποία συνεχίζει να υποστηρίζει -όπως και ο ορκωτός ελεγκτής της οικονομικής χρήσης 2018- τη μεθοδολογία και την επάρκεια της αποτίμησης του άυλου ενεργητικού της MLS, παραθέτοντας μια σειρά επιχειρημάτων που μένει να αξιολογηθούν.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, το μπαλάκι περνάει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία αναμένεται (πολύ πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα) να λάβει αποφάσεις.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, ένα από τα πιθανά σενάρια είναι να απαιτήσει την αναπροσαρμογή των λογιστικών καταστάσεων του 2019, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε -σε έναν μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό- να ενσωματώνονται και οι αιτιάσεις του πορίσματος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Από το μέγεθος αυτών των διορθωτικών παρεμβάσεων θα μπορούσε να προκύψει ενδεχόμενο ζήτημα «default» για τα δύο από τα τρία ομολογιακά δάνεια της εισηγμένης.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ένα «όπλο» που θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει η διοίκηση της MLS είναι η αποτίμηση της εταιρείας εν γένει (άρα και του άυλου πάγιου ενεργητικού της) από την Deloitte, στα πλαίσια του νέου αναθεωρημένου business plan που εκπονείται αυτή την περίοδο από τον γνωστό Οίκο. Βέβαια, η μελέτη της Deloitte αναμένεται γύρω στα τέλη Ιουνίου, ωστόσο σύμφωνα με κάποιες πηγές θα μπορούσε να επιταχυνθεί και να δημοσιοποιηθεί λίγο νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v