Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση ως το τέλος του 2021 για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η DG Comp αποδέχθηκε τα επιχειρήματα της τράπεζας για την επίδραση της πανδημίας στην άγονη κατάληξη του τελευταίου διαγωνισμού πώλησης.

Παράταση ως το τέλος του 2021 για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Νέα παράταση ενάμισι έτους έλαβε η Εθνική Τράπεζα για την υλοποίηση της δέσμευσης πώλησης/διάθεσης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά τον άγονο δεύτερο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) αποδέχθηκε τα επιχειρήματα της τράπεζας για την ανατροπή που προκάλεσε η πανδημία της Covid-19 στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να δώσει νέα παράταση ως το τέλος του 2021.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, είναι πιθανόν η DG Comp να μην επιβάλει «πέναλτι», λόγω της νέας παράτασης στην υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε τον διαγωνισμό για την πώληση του 80% στη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Η CVC Capital ήταν η μόνη που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, η οποία, όμως, ενείχε αιρέσεις λόγω της μεσολάβησης της πανδημίας.

Η Fosun, από την πλευρά της, είχε ζητήσει παράταση μερικών ημερών για την κατάθεση προσφοράς, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v