Υποβάθμιση Intralot από Fitch

Η κίνηση αυτή αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο αναδιάρθρωσης χρέους, όπως και τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης του ομολόγου ύψους 250 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021.

Υποβάθμιση Intralot από Fitch

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Intralot σε CC από CCC αλλά και του μη εξασφαλισμένου ομολόγου που έχει εκδώσει η εταιρεία σε C από CCC, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης. Εξηγεί ότι η κίνηση αυτή αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο αναδιάρθρωσης χρέους, όπως και τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης του ομολόγου ύψους 250 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021.

Θυμίζει ότι η εταιρεία συζητά με τους ομολογιούχους για να τροποποιήσει την κεφαλαιακή δομή. Η Fitch εκτιμά ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις ίσως οδηγήσουν σε αναδιάρθρωση, η οποία θα κατηγοριοποιηθεί ως «πτώχευση» ή «περιορισμένη πτώχευση» με τα κριτήριά της. Αν αυτό συμβεί, επισημαίνει, θα δώσει στη συνέχεια αξιολόγηση που θα αντανακλά τη νέα κεφαλαιακή δομή και τις προοπτικές ανάπτυξης που θα δημιουργεί.

Αν και η ρευστότητα θα διαβρωθεί, η Fitch πιστεύει ότι είναι αρκετή για να επιδιώξει η εταιρεία τις δραστηριότητές της τους επόμενους λίγους μήνες, μέχρι να εφαρμοστεί η νέα δομή.

Στην έκθεση, η Fitch επισημαίνει ότι η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη και ότι η Intralοt έχει προσλάβει τις Evercore Partners και Allen & Overy για να αξιολογήσουν όλες τις διαθέσιμες οικονομικές και στρατηγικές επιλογές. Σημειώνει ότι οι δραστηριότητες στη Βουλγαρία ίσως σταματήσουν μετά την απόφαση για κρατικοποίηση της εκεί λοταρίας και ότι υπάρχει απαίτηση από την τοπική κυβέρνηση να πληρωθούν περί τα 200 εκατ. ευρώ από τις δύο θυγατρικές στις οποίες ο ελληνικός όμιλος έχει το 49%.

Τονίζει τη μεγάλη έκθεση που έχει ο όμιλος από την πανδημία, που ακύρωσε αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, αλλά και τις ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώνονται στον κλάδο με τη σταδιακή απελευθέρωση του στοιχηματισμού, ειδικά στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v