Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η SkyBox προτιμητέος επενδυτής για τη SingularLogic

Το fund SkyBox φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπέβαλε την υψηλότερη δεσμευτική προσφορά και να περνά στην επόμενη φάση της διαδικασίας απόκτησης του ομίλου πληροφορικής SingularLogic. Ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Η SkyBox προτιμητέος επενδυτής για τη SingularLogic

 Σύμφωνα με πληροφορίες που εκ της φύσεώς τους δεν μπορούν να διασταυρωθούν το fund της SkyBox υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά μεταξύ των τεσσάρων σχημάτων που κατέθεσαν δεσμευτικές προτάσεις για την απόκτηση του γνωστού ομίλου πληροφορικής.  

Οι δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου και η ανάδειξη του αγοραστή ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη, πλην όμως αναβλήθηκε καθώς από ένα τουλάχιστον υποψήφιο σχήμα ζητήθηκαν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κάθε ενδιαφερόμενο σχήμα είχε ζητηθεί να προσφέρουν ένα ποσό με το οποίο θα δεσμεύονταν ότι θα αγοράσουν την SingularLogic, χωρίς στο deal να περιλαμβάνονται ούτε τα διαθέσιμά του Ομίλου, ούτε οι δανειακές υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες και τις εταιρείες του ομίλου MIG.

Η επιλογή βέβαια του προτιμητέου σχήματος δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση, καθώς απαιτείτο όχι μόνο το «proof of funding» (απόδειξη ύπαρξης χρημάτων από τους υποψήφιους αγοραστές), αλλά και η συνεκτίμηση των αιρέσεων που είχαν συμπεριληφθεί στις δεσμευτικές προσφορές.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το σχήμα που προκρίθηκε θα υπογράψει συμβόλαιο αγοράς της SingularLogic, καταβάλλοντας ταυτόχρονα και προκαταβολή έναντι του συνολικού τιμήματος. Στη συνέχεια, θα ανοίξει το data room του γνωστού ομίλου πληροφορικής και θα ακολουθήσει η διαδικασία του due diligence. Από τα ευρήματα του ελέγχου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στο τελικό τίμημα και στο τέλος του ελέγχου θα καταβληθεί το υπόλοιπο ύψος του τιμήματος, αφού αφαιρεθεί το ποσό της προκαταβολής.

Όπως έχει επισημάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν, η πώληση της SingularLogic είναι σε θέση να «αλλάξει το χάρτη» στην πληροφορική, λόγω του ότι ο συγκεκριμένος όμιλος κατέχει πολύ σημαντικά μερίδια σε όλες σχεδόν τις υποαγορές του κλάδου, ξεκινώντας από το τυποποιημένο λογισμικό για μικρομεσαίες εταιρείες και τα ERP για μεγάλες επιχειρήσεις και φτάνοντας έως τα έργα του δημοσίου, τη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων και πολλές άλλες κάθετες δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, θεωρείται πολύ πιθανόν ότι μετά την εξαγορά, η SinglarLogic θα «σπάσει» σε επιμέρους κομμάτια, τα οποία είτε θα κατανεμηθούν μεταξύ των εταιρειών του ίδιου σχήματος, είτε θα πωληθούν σε τρίτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v