Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Από SkyBox η καλύτερη προσφορά για SingularLogic

Η MIG ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις για τη SingularLogic με το fund το οποίο υπέβαλε την υψηλότερη δεσμευτική προσφορά για τον όμιλο πληροφορικής SingularLogic. Ποια είναι τα επόμενα βήματα.

MIG: Από SkyBox η καλύτερη προσφορά για SingularLogic

Τη συνέχιση των συζητήσεων με τη SkyBox για την πώληση της SingularLogic, καθώς κατέθεσε την καλύτερη οικονομική προσφορά, ανακοίνωσε η Marfin Investment Group, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Οπως αναφέρει η MIG, «στο πλαίσιο εξέτασης εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εξαγορά της συμμετοχής της στην εταιρεία "SingularLogic Α.Ε. Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής" ("ή SingularLogic"), και κατόπιν αξιολόγησης της Χρηματοοικονομικής της Συμβούλου "Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.", έλαβε από την εταιρεία "Nexum Holdings Limited" (SkyBox) την καλύτερη οικονομική προσφορά και θα συνεχίσει περαιτέρω τις συζητήσεις μαζί της. Η Εταιρεία θα προβεί πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την έκβαση των ως άνω συζητήσεων». 

Οπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, το fund της SkyBox υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά μεταξύ των τεσσάρων σχημάτων που κατέθεσαν δεσμευτικές προτάσεις για την απόκτηση του γνωστού ομίλου πληροφορικής.  

Οι δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν την Παρασκευή 12 Ιουνίου και η ανάδειξη του αγοραστή ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη, πλην όμως αναβλήθηκε καθώς από ένα τουλάχιστον υποψήφιο σχήμα ζητήθηκαν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κάθε ενδιαφερόμενο σχήμα είχε ζητηθεί να προσφέρουν ένα ποσό με το οποίο θα δεσμεύονταν ότι θα αγοράσουν τη SingularLogic, χωρίς στο deal να περιλαμβάνονται ούτε τα διαθέσιμα του Ομίλου ούτε οι δανειακές υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες και τις εταιρείες του ομίλου MIG.

Η επιλογή βέβαια του προτιμητέου σχήματος δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση, καθώς απαιτείτο όχι μόνο το «proof of funding» (απόδειξη ύπαρξης χρημάτων από τους υποψήφιους αγοραστές), αλλά και η συνεκτίμηση των αιρέσεων που είχαν συμπεριληφθεί στις δεσμευτικές προσφορές.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το σχήμα που προκρίθηκε θα υπογράψει συμβόλαιο αγοράς της SingularLogic, καταβάλλοντας ταυτόχρονα και προκαταβολή έναντι του συνολικού τιμήματος. Στη συνέχεια, θα ανοίξει το data room του γνωστού ομίλου πληροφορικής και θα ακολουθήσει η διαδικασία του due diligence. Από τα ευρήματα του ελέγχου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στο τελικό τίμημα και στο τέλος του ελέγχου θα καταβληθεί το υπόλοιπο ύψος του τιμήματος, αφού αφαιρεθεί το ποσό της προκαταβολής.

Όπως έχει επισημάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν, η πώληση της SingularLogic είναι σε θέση να «αλλάξει τον χάρτη» στην πληροφορική, λόγω του ότι ο συγκεκριμένος όμιλος κατέχει πολύ σημαντικά μερίδια σε όλες σχεδόν τις υποαγορές του κλάδου, ξεκινώντας από το τυποποιημένο λογισμικό για μικρομεσαίες εταιρείες και τα ERP για μεγάλες επιχειρήσεις και φτάνοντας έως τα έργα του δημοσίου, τη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων και πολλές άλλες κάθετες δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, θεωρείται πολύ πιθανόν ότι μετά την εξαγορά, η SinglarLogic θα «σπάσει» σε επιμέρους κομμάτια, τα οποία είτε θα κατανεμηθούν μεταξύ των εταιρειών του ίδιου σχήματος είτε θα πωληθούν σε τρίτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v