Νέα Γενική Κλινικη στη Λάρισα

Η επένδυση ύψους 6.500.000 ευρώ, υλοποιείται από την γνωστή οικογένεια της Λάρισας, του Γεώργιου Πίπη, Ιατρού - Οφθαλμοχειρουργού, ο οποίος μαζί με τον γιό του Αντώνη - επίσης Οφθαλμοχειρουργό - θα συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της νέας Κλινικής.

Νέα Γενική Κλινικη στη Λάρισα

Το Σάββατο 27/06/2020, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, έγινε η παρουσίαση της νέας Γενικής Κλινικής που θα δημιουργηθεί στην πόλη.

Η νέα Κλινική, θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική και ολοκληρωμένη επένδυση στην Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, αφού είναι η πρώτη ‘εκ θεμελίων’ Γενική Κλινική που ιδρύεται για πολλά χρόνια.

Η επένδυση ύψους 6.500.000 ευρώ, υλοποιείται από την γνωστή οικογένεια της Λάρισας, του Γεώργιου Πίπη, Ιατρού - Οφθαλμοχειρουργού, ο οποίος μαζί με τον γιό του Αντώνη - επίσης Οφθαλμοχειρουργό που προ 2 ετών επέστρεψε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρλσρούης όπου εργάζονταν - θα συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα της νέας Κλινικής.

Η νέα Κλινική 5.000 τετ. μέτρων, θα κατασκευαστεί στην περιοχή ‘ΜΕΖΟΥΡΛΟ’ πλησίον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και θα διαθέτει 86 κλίνες, 6 εκ των οποίων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 21 Τμήματα, έξι Ιατρικά, 8 Υποστηρικτικά και επτά  Διοικητικά, θα είναι εξοπλισμένη με Ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και θα λειτουργεί προσφέροντας πλήρη ασφάλεια στους ασθενείς και κάθε υποστήριξη στους Ιατρούς - Συνεργάτες της, για την εκτέλεση των Ιατρικών τους πράξεων.

Σημαντική ,η συμβολή της νέας επένδυσης και στο κρίσιμο θέμα της απασχόλησης, καθ’ ότι η νέα Κλινική θα δώσει εργασία σε συνολικά 73 άτομα στην περιοχή, ενώ αναμένεται να εξυπηρετήσει με τις υποδομές που θα διαθέτει καθώς και με υψηλού επιπέδου Επιστημονικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της, πάνω από 7.500 ασθενείς τον χρόνο, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η νέα αυτή επένδυση, αναμένεται σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς να δημιουργήσει Κύκλο Εργασιών που θα ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και προβλέπεται να υπερβεί τα 4.000.000 ευρώ τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας, ενώ με τις συντηρητικότερες προβλέψεις αναμένεται να είναι κερδοφόρα από το πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας της.

‘Κλειδί’ στην αναμενόμενη επιτυχία του εγχειρήματος, πέραν του πολύ καλού ‘Brand name’ (φήμης) που έχει αποκτήσει η υπάρχουσα Κλινική, αποτελούν τόσο το υφιστάμενο πολύ έμπειρο Νοσηλευτικό προσωπικό, όσο - και κυρίως - η πολυπληθής Ομάδα των Ιατρών - Συνεργατών της Κλινικής όλων των ειδικοτήτων, που τόσα χρόνια συνεργάζονται αδιαλείπτως με την υφιστάμενη Κλινική.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τόσο των Βασικών Μετόχων, όσο και της Τεχνικής Εταιρίας που ανέλαβε την υλοποίηση του Έργου, η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (σε δύο -2- περίπου μήνες), με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ αναμένεται να παραδοθεί προς λειτουργία σε 18 μήνες.

Tην μελέτη της κλινικής ανέλαβε το Τεχνικό Γραφείο «Πετρίκης Αλέξανδρος - Μπουφίκος Ηλίας» και την κατασκευή της η Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία ΕRGON BULD των κ.κ. Η. Πρεζεράκου-Θ. Κουτρούλη, η οποία διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία που διασφαλίζει την επιτυχή ολοκλήρωση του Έργου.

Επίσης να σημειωθεί, ότι η υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου (‘Business Plan’) της νέας Κλινικής, ανατέθηκε από τους Επενδυτές στην Εταιρία VantagePoint A.E., την πλέον εξειδικευμένη Εταιρία στον Τομέα Υγείας στην χώρα μας - αλλά και από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη – με μεγάλο αριθμό Έργων στον χώρο της Υγείας σε Ελλάδα, Αλβανία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, κλπ.

Η ίδια Εταιρία με έντονη παρουσία στην Θεσσαλία, θα παρέχει πλήρη υποστήριξη στους Βασικούς Μετόχους σε θέματα Management, για την λειτουργία της νέας Κλινικής. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v