Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές πτήσεις καταγράφουν οι έμποροι στις εκπτώσεις

Απογοητευτικά μηνύματα καταγράφει το εμπόριο τις πρώτες μέρες των θερινών εκπτώσεων. Βέβαιη πτώση τζίρου κατά 20% ακόμη και για τις πιο ανθεκτικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τον Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Χαμηλές πτήσεις καταγράφουν οι έμποροι στις εκπτώσεις

Την απροθυμία των καταναλωτών να ξοδέψουν ακόμη και κατά την έναρξη των εκπτώσεων καταγράφει ο εμπορικός κόσμος τις πρώτες ημέρες της θερινής περιόδου του θεσμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, τα πρώτα μηνύματα «είναι ανησυχητικά», όσον αφορά την εξέλιξη των πωλήσεων σχεδόν δύο μήνες μετά την άρση του lockdown. Στο περιθώριο διαδικτυακής συνέντευξης με αντικείμενο την πρόταση για τα ενοίκια, ο κ. Καφούνης ανάφερε ότι στην καλύτερη περίπτωση, οι εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας καταγράφουν πτώση πωλήσεων της τάξης του 20%. Αυτό το επίπεδο ωστόσο είναι κυμαινόμενο ανά είδος επιχείρησης αλλά και αν αγορά, με το τουριστικό εμπόριο να καταγράφει μηδενικές εισπράξεις.

Σε ό,τι αφορά την αγορά του αθηναϊκού κέντρου επισήμανε ότι αυτή πλήττεται –πέραν της απουσίας τουριστών - και από την συγκράτηση των πολιτών να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς . Ωστόσο, ανάφερε πως και οι περιφερειακές αγορές κινούνται πτωτικά, απλώς σε πιο «διαχειρίσιμο επίπεδο».

Ο κ. Καφούνης ανάφερε ότι οι προσφορές τιμών εκ μέρους του λιανεμπορίου είναι πολύ μεγάλες, προσεγγίζοντας ακόμη και το 70%, καθώς οι επιχειρήσεις αγωνιούν για τη ρευστότητα και την εκποίηση του στοκ τους.

Από την άλλη πλευρά, κατανόησε πως ο μέσος καταναλωτής , είτε πορεύεται με επιδόματα, είτε αποταμιεύει, φοβούμενος τα χειρότερα από το φθινόπωρο, γεγονός που διαταράσσει την κατανάλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v