Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδεια στον ΟΤΕ για υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών

Η Cosmote Payments, που είχε ιδρυθεί το 2018, είναι το τρίτο αδειοδοτημένο ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος από την ΤτΕ, μετά τη Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ και την «Tora Wallet», που ελέγχεται από τον ΟΠΑΠ. Τα σχέδια για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό.

Αδεια στον ΟΤΕ για υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών

Αδεια λειτουργίας ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος χορήγησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στη θυγατρική του ΟΤΕ, «Cosmote Payments-Υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Χρήματος Α.Ε».

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανώς και αυτή την εβδομάδα, αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει ανακοινώσει από διετίας πως στο σχέδιο ανάπτυξης του ΟΤΕ εντάσσεται η είσοδος στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών αλλά και του διαδικτυακού στοιχηματισμού (σε συνεργασία με την Intralot).

Η Cosmote Payments, που είχε ιδρυθεί το 2018, είναι το τρίτο αδειοδοτημένο ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος από την TτE, μετά τη Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ και την «Tora Wallet», που ελέγχεται από τον ΟΠΑΠ.

Πριν από λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ είχε υποστηρίξει πως η διοίκηση του ομίλου, αν και αναμένει καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, διατηρεί αμετάβλητα τα επενδυτικά σχέδια «για δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) και ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home), αλλά και για τα νέα εγχειρήματα του ομίλου, όπως το online gaming και οι ηλεκτρονικές πληρωμές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v