Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά στους ομολογιούχους η MLS

Πέντε βασικά σημεία ανέδειξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νάρκισσος Γεωργιάδης, καθώς αναβλήθηκε η σημερινή γενικής συνέλευση της εταιρείας για την επόμενη εβδομάδα.

Τι απαντά στους ομολογιούχους η MLS

Για την επόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου 9 π.μ. αναβλήθηκε η σημερινή γενική συνέλευση των ομολογιούχων του τρίτου ομολόγου της MLS. Δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη ελάχιστη απαρτία των 2/3, ώστε να μπορεί να λάβει αποφάσεις σχετικά με την καταγγελία ή όχι του συγκεκριμένου ομολόγου.

Σημειώνεται πως και στην επαναληπτική συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα απαιτείται επίσης η ελάχιστη απαρτία των 2/3, οπότε εκτιμάται ότι η ύπαρξη καταγγελίας του συγκεκριμένου ομολόγου είναι σαφώς περιορισμένη.

Η σύγκληση της σημερινής γενικής συνέλευσης έγινε από τον σύμβουλο του ομολόγου Beta Χρηματιστηριακή, καθώς εδώ και δυο μήνες η διαπραγμάτευσή του στο χρηματιστήριο έχει ανασταλεί και επίσης επειδή ο οίκος αξιολόγησης Icap έχει αποσύρει την πιστοληπτική διαβάθμιση στο συγκεκριμένο ομόλογο.

Από την πλευρά πάντως της MLS, ο Διευθύνων Σύμβουλος Νάρκισσος Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

  1. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση απάτης ούτε είναι αληθές πως τα άυλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας είναι ανύπαρκτα.
  2. Οι απόψεις διίστανται σχετικά με τον τρόπο αποτίμησης των άυλων περιουσιακών στοιχείων. Είναι ζήτημα μικρού χρονικού διαστήματος, το πολύ δύο εβδομάδες, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της Deloitte για την αποτίμηση του άυλου πάγιου ενεργητικού της MLS. Το πόρισμα αποτελεί προϋπόθεση της έκδοσης των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2019, τα οποία αναμένονται τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.
  3. Οι οικονομικές επιδόσεις της MLS κατά το πρώτο φετινό 6μηνο είναι σημαντικά επιβαρυμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές, λόγω της πανδημίας και της ύπαρξης αρνητικών δημοσιευμάτων.
  4. Η MLS έχει ως στόχο την πλήρη αποπληρωμή των ομολογιακών δανείων. H εταιρεία έχει μέλλον και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε επαφές με ξένες εταιρείες παροχής συσκευών τεχνολογίας για τη σύναψη συνεργασιών.
  5. Σε αναμονή επίσης βρίσκεται και το business plan που θα εκπονήσει η Deloitte, μέσα από το οποίο θα αξιολογηθεί πόσα κεφάλαια απαιτούνται και με ποιο τρόπο αυτά θα αντληθούν.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v