Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στην Orange οδεύει ο κλάδος σταθερής της Telekom Romania

Με βάση τη συμφωνία, η Orange, μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών στη χώρα, θα δημιουργήσει μια νέα εταιρία, στην οποία το ρουμανικό δημόσιο θα ελέγχει το 20%.

ΟΤΕ: Στην Orange οδεύει ο κλάδος σταθερής της Telekom Romania

Ένα χρόνο μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ΟΤΕ είχε συμφωνήσει με την γαλλική Orange ώστε να πωλήσει το σύνολο της Telekom Romania (δηλαδή τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία), νέα ρεπορτάζ του ρουμανικού Τύπου αναφέρουν πως τελικά οι Γάλλοι θα αποκτήσουν μόνο την σταθερή τηλεφωνία.

Μάλιστα, κατά τα ίδια δημοσιεύματα, υπάρχει και συμφωνία του γαλλικού ομίλου με το ρουμανικό δημόσιο το οποίο θα κατέχει το 20% στη νέα εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας που θα δημιουργηθεί. Η Orange είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της Ρουμανίας και συνεπώς θέλει να μπει και στην σταθερή τηλεφωνία ώστε να αντιμετωπίσει τον κύριο ανταγωνιστή της, την βρετανική Vodafone. Η τελευταία παρέχει πλέον υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας μετά την εξαγορά της UPC Romania.

Τα σενάρια για την τύχη της θυγατρικής του ΟΤΕ στην Ρουμανία δίνουν και παίρνουν για περισσότερο από δύο χρόνια. Αν αυτή τη φορά επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα φαίνεται πως τελειώνει το σήριαλ τουλάχιστον για τον τομέα σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania.

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν για το ποιος θα αγοράσει τον τομέα κινητής τηλεφωνίας της θυγατρικής του ΟΤΕ. Οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν ως επικρατέστερη την DIGI / RCS & RDS. Η τελευταία είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στην σταθερή τηλεφωνία και συνεπώς επιθυμεί να επεκταθεί στην κινητή.

Ο όμιλος Telekom Romania αποτελείται από τις Telekom Romania Communications στην σταθερή τηλεφωνία και Telekom Romania Mobile Communications (πρώην Cosmote Romania στην κινητή). Η Telekom Romania Communications ελέγχεται κατά 54,01% από τον ΟΤΕ ενώ το 45,99% κατέχει το ρουμανικό δημόσιο. Ο ΟΤΕ κατέχει σχεδόν το 100% της Telekom Romania Mobile Communications που φαίνεται πως θα πωληθεί με ξεχωριστή διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v