Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ομολογιούχοι κατήγγειλαν το δάνειο της SEE Gaming

Το ομολογιακό δάνειο είναι άμεσα και πλήρως απαιτητό, ενώ πιθανότατα θα αναζητηθούν και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του κ. Φουρλή, καθώς στους όρους του δανείου περιλαμβάνεται προσωπική του εγγύηση για την αποπληρωμή του.

Οι ομολογιούχοι κατήγγειλαν το δάνειο της SEE Gaming

Την καταγγελία του ομολογιακού δανείου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ της SEE Gaming (εταιρείας συμφερόντων του επιχειρηματία Αλέξανδρου Φουρλή) αποφάσισε πανψηφεί η σημερινή γενική συνέλευση των ομολογιούχων, καθώς σ’ αυτή παραβρέθηκε ποσοστό γύρω στο 76% (ανώτερο από το ελάχιστο 70% που απαιτείται για την καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου).

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω εταιρικό ομόλογο διαπραγματεύεται στη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

Μετά και τη σημερινή εξέλιξη, το ομολογιακό δάνειο είναι άμεσα και πλήρως απαιτητό, ενώ πιθανότατα θα αναζητηθούν και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του κ. Φουρλή, καθώς στους όρους του δανείου περιλαμβανεται προσωπική του εγγύηση για την αποπληρωμή του.

Πέραν αυτού, σειρά ομολογιούχων υποστηρίζει ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του Αλέξανδρου Φουρλή, κατηγορώντας τον ότι έχει «σηκώσει» από το ταμείο της SEE Gaming ποσό που προσεγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, για το συγκεκριμένο ποσό είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά ο ορκωτός ελεγκτής στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις του 2019 σημειώνοντας ότι ο βασικός μέτοχος το είχε λάβει από την εταιρεία και πως θα το επέστρεφε έως το τέλος του 2019. Ωστόσο ο κ. Φουρλής δηλώνει πως ούτε επέστρεψε το ποσό, αλλά ούτε και το οφείλει στην εταιρεία.

Πέραν αυτού, η SEE Gaming έχει σήμερα αρνητική καθαρή θέση, δεν έχει πληρώσει το φετινό κουπόνι στους ομολογιούχους (παρά τη διαβεβαίωση του κ. Φουρλή ότι θα πληρωνόταν έως τη σημερινή γενική συνέλευση) και έχει διακόψει τη λειτουργία του συνόλου των έντεκα καταστημάτων-πρακτορείων διαδικτυακού στοιχήματος που «έτρεχε» σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v