Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία με τους πιστωτές ψάχνει άμεσα η Intralot

Η διαδικασία επιταχύνεται, υποστηρίζει η διοίκηση του ομίλου. Το πλήγμα από τη διακοπή λειτουργίας σε Τουρκία και Βουλγαρία και η ανάκαμψη που καταγράφεται στις ΗΠΑ. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται.

Συμφωνία με τους πιστωτές ψάχνει άμεσα η Intralot

Αν και η διοίκηση της Intralot απέφυγε χθες να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους ομολογιούχους, με στόχο την αναδιάρθρωση του δανεισμού, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Δημητριάδης τόνισε πως «η διαδικασία επιταχύνεται».

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, ο κ. Δημητριάδης είπε πως «είμαστε στο σημείο που δουλεύουμε σκληρά με τους συμβούλους μας, ώστε να δώσουμε στοιχεία σύντομα. Ανταλλάσσονται στοιχεία με τους συμβούλους των ομολογιούχων. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης. Η προσπάθεια επιταχύνεται και σύντομα θα είμαστε σε θέση να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες».

Η Intralοt έχει δύο ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ομολογιακό, ύψους 250 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 6,75%, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ το δεύτερο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,25%, λήγει ακριβώς τρία χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2024. Στο τέλος Ιουνίου, ο καθαρός δανεισμός έφτανε τα 623 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την πανδημία (π.χ. η εισπραξιμότητα απαιτήσεων από Βραζιλία έγινε ακόμα πιο δύσκολη), τα νέα προϊόντα της εταιρείας, την προσπάθεια περιορισμού του κόστους που, όπως είπε, αποδίδει και στα νέα τεχνολογικά προϊόντα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημαντική ανάκαμψη του ομίλου στις ΗΠΑ, με την Intralοt Inc. να εμφανίζει αύξηση κατά 15% σε επίπεδο εσόδων και κατά 37% σε επίπεδο EBITDA. Από τις ΗΠΑ ήρθε στο πρώτο εξάμηνο το 63,2% των εσόδων και 24,2% το EBITDA, με σημαντική στήριξη από το συμβόλαιο στο Ιλινόις.

Σημαντικότατες ήταν οι επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας σε Τουρκία και Βουλγαρία. Για παράδειγμα, στο πρώτο εξάμηνο του 2019, το 23% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) προερχόταν από τη Βουλγαρία ενώ στο αντίστοιχο φετινό διάστημα περιορίστηκε σε μόλις 3%. Η Τουρκία είχε πέρυσι συνεισφέρει το 24% των EBITDA ενώ φέτος μόλις το 6%. Σε ερώτηση για την πιθανή επίπτωση που θα έχει στη μητρική εταιρεία η επιβολή του προστίμου (για «state fee» μίλησε η διοίκηση) στη Βουλγαρία, για το οποίο υπάρχει προσφυγή στα δικαστήρια, η διοίκηση της Intralοt είπε πως αν τελικά επιβληθεί, οι επιπτώσεις θα αφορούν μόνο τη θυγατρική.

Συνολικά, τα ενοποιημένα έσοδα υποχώρησαν κατά 55,5% στα 168,2 εκατ. ευρώ από 378,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα μεικτά κέρδη (GGR) περιορίστηκαν στα 133,5 εκατ. από 218,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Ο όμιλος παρουσίασε ζημιές 42,8 εκατ. ευρώ σε επίπεδο προ φόρων από ζημιές 1,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η διοίκηση της Intralοt απέφυγε να προχωρήσει σε προβλέψεις για το επίπεδο του EBITDA σε ετήσια βάση, επικαλούμενη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία. Μίλησε, πάντως, αναλυτικά για τις νέες πρωτοβουλίες του εξαμήνου, όπως το εικονικό αθλητικό στοίχημα που ξεκίνησε στη Μάλτα, τη νέα τετραετή σύμβαση με την ολλανδική λοταρία κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v