Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Την επόμενη εβδομάδα τα νεότερα για ενδιάμεση χρηματοδότηση

Τι κρατά σε εκκρεμότητα τη συμφωνία της εταιρείας με τους ομολογιούχους. Το ενδιαφέρον για ενδιάμεση χρηματοδότηση. Η γενική συνέλευση στη σκιά της προφυλάκισης των βασικών μετόχων, τι λέει η νέα διοίκηση για τα δεσμευμένα ποσά και πώς επηρεάζεται η λειτουργία της εταιρείας.

Folli Follie: Την επόμενη εβδομάδα τα νεότερα για ενδιάμεση χρηματοδότηση

Στη σκιά της προφυλάκισης των βασικών μετόχων και πρώην εκτελεστικών μελών Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική Γενική Συνέλευση της Folli Follie, υπό τη νέα διορισμένη διοίκηση.

Πέραν των θεμάτων της ατζέντας, κάποια εκ των οποίων η διοίκηση εισηγήθηκε να μην υπερψηφιστούν και κάποιων άλλων που καταψηφίστηκαν από εκπρόσωπο των βασικών μετόχων, δηλαδή της οικογένειας Κουτσολιούτσου, το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας, που βρίσκεται τουλάχιστον 1,5 χρόνο τώρα σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος της νέας διοίκησης της FF, Γιώργο Σάμιο, η καταληκτική συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές οφείλει πλέον να συμπεριλάβει και την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

«Δεν θέλουμε να βάλουμε ένα κέλυφος στο 106 β ή δ του πτωχευτικού, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του», τόνισε. Υπό το παραπάνω πρίσμα, η νέα διοίκηση της Folli Follie βρίσκεται σε επαφές με ξένο fund που προτίθεται να παράσχει ρευστότητα, ωστόσο αυτό πρέπει να εξασφαλίσει εγγυήσεις (κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία της FF), γεγονός που προηγουμένως πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους πρώτους δικαιούχους, που είναι οι ομολογιούχοι πιστωτές.

Κατά τον κ. Σάμιο, η όλη διαδικασία συμφωνίας για την ενδιάμεση χρηματοδότηση ενδεχομένως να καταλήξει την επόμενη εβδομάδα, ενώ υπογράμμισε ότι αμέσως μετά, θα δημοσιευτεί και η πρόσκληση προς τους ομολογιούχους.

Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι η δέσμευση ρευστότητας που αθροίζεται στα 5 εκατ. ευρώ (αφορά μερίσματα από τη θυγατρική στη Βουλγαρία, ποσό από τη θυγατρική Links of London και ποσό που έχουν δεσμεύσει μικρομέτοχοι της εταιρείας) έχει δυσχεράνει τόσο τις προσπάθειες καθημερινής λειτουργίας της εταιρείας όσο και την προώθηση των λύσεων εξυγίανσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v