Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Κινέζοι του ΟΛΠ επιμένουν για το ναυπηγείο

Η διοίκηση του οργανισμού δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει το συμφωνητικό που θα επικύρωνε τη μη ανάπτυξη ναυπηγείου.

Οι Κινέζοι του ΟΛΠ επιμένουν για το ναυπηγείο

Σε περίοδο αναταράξεων εισέρχεται το λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι Κινέζοι του ΟΛΠ φαίνεται να υπαναχώρησαν από τη δέσμευση που είχαν αναλάβει έναντι των εκπρόσωπων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος (ΝΕΖ) ότι δεν θα επιδιώξουν την ανάπτυξη ναυπηγείου στον OΛΠ.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΝΕΖ την προηγούμενη Παρασκευή, η διοίκηση του οργανισμού δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει το συμφωνητικό που θα επικύρωνε τη μη ανάπτυξη ναυπηγείου. Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιουνίου. οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία που προέβλεπε την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού ανάμεσα στη διοίκηση του OΛΠ και τους εκπροσώπους των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, που στη συνέχεια θα επικυρωθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και στο οποίο θα αναγράφεται η δέσμευση του OΛΠ-Cosco ότι δεν πρόκειται να ιδρύσει ναυπηγείο στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.

Η μη υπογραφή του συμφωνητικού σημαίνει ότι η Cosco δεν θέλει να δεσμευθεί δια παντός στη θέση ότι δεν θα αναπτύξει δικό της ναυπηγείο στον OΛΠ, κάτι που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο Πέραμα και στη ΝΕΖ. Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένονται αντιδράσεις από τα σωματεία της ΝΕΖ.

Επισημαίνεται ότι όπως έγραψε πρόσφατα  το Euro2day,gr, και η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων είπε όχι στην ανάπτυξη ναυπηγείου από τον OΛΠ ενώ αντίθετη είναι και η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v