Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF: Στις 9 Δεκεμβρίου η ύστατη προσπάθεια εξυγίανσης, οι όροι της συμφωνίας

Οι όροι της ενδιάμεσης χρηματοδότησης από το private equity fund Arena και η πιθανή συμμετοχή ομολογιούχων. Τα νέα στοιχεία για το σχέδιο εξυγίανσης που περιορίζει στο 10% τους παλαιούς μετόχους στη νέα εταιρεία.

FF: Στις 9 Δεκεμβρίου η ύστατη προσπάθεια εξυγίανσης, οι όροι της συμφωνίας

Στο «παρά πέντε» του οροσήμου της 6ης Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η προστασία από τους πιστωτές της, η Folli Follie δημοσίευσε την δεύτερη πρόσκληση συναίνεσης προς τους ομολογιούχους πιστωτές της επί του σχεδίου εξυγίανσης αυτής, το οποίο εν πολλοίς σχηματοποιήθηκε από τους πιστωτές.

Οι βασικές διαφορές της νέας πρόσκλησης (σημειώνεται ότι η προηγούμενη που αρχικώς εγκρίθηκε αλλά ανατράπηκε μετά από νέες απαιτήσεις των ομολογιούχων έτρεξε το Φεβρουάριο του 2020, αφορούν πως στην εξίσωση παρεμβάλλεται πλέον και ο παράγοντας της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, αναγκαίας για τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας.

Κατ’αρχάς στη νέα πρόσκληση συναίνεσης, προς τους κατόχους ομολόγων σε ευρώ αλλά και σε ελβετικό φράγκο, αντικαταστάθηκε ο αρχικός εκδότης (η θυγατρική του ομίλου με έδρα το Λουξεμβούργο) από τη μητρική Folli Follie, η οποία έως πρότινος ήταν ο εγγυητής των ομολογιακών εκδόσεων.

Επιπλέον και σε ότι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση, η σημερινή διοίκηση της Folli Follie κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13.007.018 ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr οι εξασφαλίσεις αφορούν στο ακίνητο του Μινιόν, το μοναδικό εξάλλου περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που παραμένει ελεύθερο δεσμεύσεων. Σε ότι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση, υπάρχει και πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, εφόσον επιθυμούν να καλύψουν έως το 15% της ενδιάμεσης χρηματοδότησης λαμβάνοντας τις αντίστοιχε εξασφαλισμένες ομολογίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, o χρόνος αποπληρωμής της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ορίζεται σε ένα έτος (με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη εξάμηνο) με επιτόκιο 5% ανά εξάμηνο και 10% στο τέλος της χρονικής περιόδου της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Όσον αφορά το βασικό σχέδιο εξυγίανσης, σε αντίθεση με εκείνο του Φεβρουαρίου του 2020, προβλέπεται οι ομολογιούχοι πιστωτές να λάβουν το 90% της νέας OpsCo (της εν λειτουργίας εταιρείας) έναντι 56% στην αρχική πρόταση, γεγονός που συρρικνώνει το σύνολο των παλαιών μετόχων (οικογένεια Κουτσολιούτσου, Fosun, Fidelity, μικρομέτοχοι) στο 10%.

Επιπλέον το Term Sheet αφορά σε «κούρεμα» των απαιτήσεων των πιστωτών, χωρίς να θίγει τις ρυθμισμένες απαιτήσεις του Δημοσίου, του ΕΦΚΑ, αλλά και των εργαζομένων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η Folli Follie η τελική ημερομηνία ψηφοφοριών και άρα απάντησης στην πρόσκληση της εκ μέρους των ομολογιούχων είναι η 9η Δεκεμβρίου, ημερομηνία εκτός της περιμέτρου της 6ης Δεκεμβρίου 2020, οπότε έχει οριστεί η συζήτηση της αίτησης προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της κατά το άρθρο 106α στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα ωστόσο με νομικούς κύκλους αυτή ασυμβατότητα δεν θα επηρεάσει και δεν θα οδηγήσει σε αυτόματη άρση της προστασίας, δεδομένου ότι η εταιρεία ήδη βρίσκεται σε διαδικασία διεκδίκησης συναίνεσης από τους πιστωτές της.

*Δείτε τις προσκλήσεις στους ομολογιούχους στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v