Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Ενεργοποιείται η πρόσκληση στους ομολογιούχους

Σε μια συγκυρία ανατροπών, οι σύμβουλοι εταιρείας και ομολογιούχων προωθούν την πρόσκληση συναίνεσης στο σχέδιο εξυγίανσης στις 14 Φεβρουαρίου. Ερώτημα το ποια διοίκηση θα τρέξει τη διαδικασία. Το ορόσημο της 20/2.

Folli Follie: Ενεργοποιείται η πρόσκληση στους ομολογιούχους

Στη Γνωστοποίηση Πρόσκλησης Πιστωτών για την παροχή έγκρισης του Σχεδίου Εξυγίανσης της Folli Follie (Consent Solicitation), εντός του χρονικού διαστήματος από 14 Φεβρουαρίου 2020 έως 21 Φεβρουαρίου 2020, προχωρούν τελικώς τα ενδιαφερόμενα μέρη, παρά τις ανατροπές ως προς τη διοίκηση που ασκεί τον έλεγχο στην εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι σύμβουλοι της εταιρείας και οι σύμβουλοι υλοποίησης του σχεδίου εξυγίανσης (Houlihan Lokey, Lucid, Loyens), έχοντας λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις θα προχωρήσουν τελικώς στη διαδικασία αναζήτησης της απαραίτητης συναίνεσης.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την παρέμβαση του βασικού μετόχου Δ. Κουτσολιούτσου, με την οποία ζήτησε την αλλαγή διοίκησης στην προβληματική εισηγμένη, η οποία οδήγησε στην κινητοποίηση της ΕΚ αλλά και τις παραιτήσεις των Ν. Κανελλόπουλου και Αβραάμ Γούναρη από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Σημαντική μερίδα των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας (26,4% των κατόχων ομολογιών σε ελβετικό φράγκο και το 100% των ομολογιούχων Schuldschein) με επιστολή της έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην πρόθεση αλλαγής διοίκησης, όπως αυτή τουλάχιστον εκφράστηκε από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, κίνηση που άλλωστε προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Ωστόσο, μένει να αποσαφηνιστεί η στάση τους στην περίπτωση που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προσχωρήσει σε πρωτοβουλίες περαιτέρω αλλαγών μελών της υφιστάμενης διοίκησης της εταιρείας, η οποία μέχρι στιγμής είναι εξουσιοδοτημένη να «τρέξει» την όποια διαδικασία σχετίζεται με το Σχέδιο Εξυγίανσης.

Από την πλευρά του, με δημόσια επιστολή του, ο Δ. Κουτσολιούτσος έχει εκφράσει την υποστήριξή του σε μια συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, η οποία μένει να φανεί αν εμπράκτως ισχύει τις προσεχείς ημέρες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην επικείμενη έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της Folli Follie δεν συμπεριλαμβάνεται θέμα παροχής εγκρίσεως της συμφωνίας με τους ομολογιούχους (το launch ολοκληρώνεται στις 21 Φεβρουαρίου), αλλά αντιθέτως περιλαμβάνεται ως θέμα η ενημέρωση για την υπόθεση Μετοχών Dufry A.G. (Release of Dufry Shares) και η παροχή σχετικής εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι υφίσταται σχετική γνωμοδότηση για να συμπεριληφθεί στα θέματα της έκτακτης Γ.Σ. το αίτημα Κουτσολιούτσου για εκλογή 9μελούς, απομάκρυνση τεσσάρων μελών της υφιστάμενης διοίκησης και αντικατάσταση με δύο νέα μέλη που έχει ήδη ονοματίσει.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της εταιρείας και όπως έγινε γνωστό, αποφάσισε, κατόπιν της παραίτησης του προέδρου του Αβραάμ Γούναρη, να εκλέξει ομόφωνα ως νέο πρόεδρο τον Γεώργιο Ι. Ιωαννίδη. Παράλληλα εισηγείται ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας τους κ.κ. Ανδρέα Κουτoύπη, Γεώργιο Ιωαννίδη και Νικόλαο Φαλδαμή.

Εν τω μεταξύ ωστόσο υπήρξε σήμερα μια ακόμα παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο, αυτή του Γιώργου Κυριάκου. Στην επιστολή παραίτησης σημειώνει ότι «τους 20 μήνες της θητείας μου υπηρέτησα την Εταιρεία πάντα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους της Folli Follie, οι οποίοι καταβάλλουν κάθε μέρα ηρωικές προσπάθειες με αποκλειστικό γνώμονα την σωτηρία της. Επίσης τον Νομικό μας Σύμβουλο κο Σοφό, που υπερβάλλοντας εαυτόν και εργαζόμενος με υπεράνθρωπους ρυθμούς κατέστησε εφικτό το αποτέλεσμα αυτό» (σ.σ. το Consent Solicitation).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v