Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Aποχώρησαν ο CEO και τα μέλη του ΔΣ, το παρασκήνιο

Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες περί μαζικής αποχώρησης του ΔΣ, πριν τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου. Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις, λένε πηγές της United/BC Partners. Το παρασκήνιο.

Forthnet: Aποχώρησαν ο CEO και τα μέλη του ΔΣ, το παρασκήνιο

Χωρίς διοικητικό συμβούλιο φαίνεται να είναι από τo τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η Forthnet καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτήθηκε σύσσωμο, συμπεριλαμβανομένου και του διευθύνοντος συμβούλου Πάνου Παπαδόπουλου. Πηγές που πρόσκεινται στην United Group, που ανακοίνωσε την προηγούμενη Τρίτη την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Fοrthnet, υποστηρίζουν εντόνως πως οι παραιτήσεις έγιναν επειδή ζητήθηκαν από το νέο βασικό μέτοχο.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Πάνος Παπαδόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του την περασμένη Τετάρτη, «κοινή συναινέσει» κατόπιν συμφωνιών που συνηθίζονται σε αυτά τα επίπεδα.

Αμέσως μετά όμως κατά τις ίδιες πληροφορίες, παραιτήθηκε σύσσωμο το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Fοrthnet ήταν μέχρι τότε ο κ. Deepak Srinivas Padmanabhan, ενώ μέλη ήταν οι κ.κ. Michael Warrington, Mohsin Majid, Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Bhavneet Singh, Edwin Lloyd και Γιάννος Μιχαηλίδης.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Forthnet ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 11 Δεκεμβρίου με θέματα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και νέων μελών της Επιτροπής Ελέγχου, χωρίς να αναφέρει ότι ζητήθηκαν ήδη οι παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. Ωστόσο το ερώτημα είναι γιατί ζητήθηκαν οι παραιτήσεις, όπως υποστηρίζουν οι πηγές από την United, όταν τα μέλη του ΔΣ θα αντικαθίσταντο μετά από 20 μέρες, στα πλαίσια αυτής της συνέλευσης.

Την Τρίτη είχε ανακοινωθεί πως ο όμιλος της United Group, που ελέγχεται από την βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners, κατέχει σχεδόν το 84,6% της Fοrthnet μέσω της αγοράς μειοψηφικών πακέτων από άλλους μετόχους (όπως η Wind και η μαλτέζικη Go Plc.) και της μετατροπής ομολογιών σε μετοχές.

Τo ποιος -και πως- θα διοικεί την Forthnet μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει γνωστό, κατά πάσα πιθανότητα, αύριο, καθώς υπάρχει και σχετική υποχρέωση γνωστοποίησης σημαντικών εταιρικών γεγονότων.

Φώτης Κόλλιας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v