Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Σε ετοιμότητα να διαθέσει και άλλες κλίνες για ασθενείς με Covid-19

Μέχρι σήμερα ο Όμιλος στη Βόρειο Ελλάδα έχει διαθέσει στην υπηρεσία του δημόσιου συστήματος υγείας 518 κλίνες εκ των οποίων οι 27 σε ΜΕΘ, ενώ έχει προσφέρει το σύνολο των κλινών του στη Θεσσαλονίκη -εκτός του μαιευτηρίου «Γένεσις»- και 20 κλίνες στην Κοζάνη.

Euromedica: Σε ετοιμότητα να διαθέσει και άλλες κλίνες για ασθενείς με Covid-19

Στην μεγαλύτερη προσφορά κλινών για την κοινή μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη έχει προβεί ο Όμιλος Euromedica, σε ένα υπόδειγμα συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. 

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Euromedica, μέχρι σήμερα ο Όμιλος στη Βόρειο Ελλάδα έχει διαθέσει στην υπηρεσία του δημόσιου συστήματος υγείας 518 κλίνες εκ των οποίων οι 27 σε ΜΕΘ. Έχει προσφέρει το σύνολο των κλινών του στη Θεσσαλονίκη -εκτός του μαιευτηρίου «Γένεσις»- και 20 κλίνες στην Κοζάνη.  

Οπως σημειώνεται, η Euromedica, ανταποκρινόμενη άμεσα και έγκαιρα στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για την αποσυμφόρηση των δημόσιων δομών, προσέφερε εθελοντικά για τη νοσηλεία μη-Covid περιστατικών την κλινική «Κυανούς Σταυρός» με 88 κλίνες, εκ των οποίων οι 7 σε ΜΕΘ, καθώς και επιπλέον 9 κλίνες ΜΕΘ στην «Γενική Κλινική». Η επίταξη της «Γενικής Κλινικής» ενέταξε το σύνολο των 210 κλινών της μονάδας, εκ των οποίων και τις υπόλοιπες 11 κλίνες ΜΕΘ, στην υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.  

Η «Ζωοδόχος Πηγή» στην Κοζάνη έχει διαθέσει 20 κλίνες για ασθενείς μη-Covid. 

Επίσης ο Όμιλος προσέφερε το κέντρο αποκατάστασης «Αρωγή», δυναμικότητας 200 κλινών, στη Θεσσαλονίκη για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19. Eντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Δ’ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά των μέχρι σήμερα νοσηλευομένων στην Αρωγή, προκειμένου η μονάδα να μπορέσει να υποδεχθεί ασθενείς με Covid-19. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο και σύνθετο εγχείρημα που εκτελείται υπεύθυνα και συντονισμένα από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και τον Όμιλο Euromedica. 

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως ο Όμιλος έχει εκφράσει στο υπουργείο Υγείας την ετοιμότητά του να διαθέσει και την κλινική «Αθήναιον», δυναμικότητας 70 κλινών, στην Αθήνα σε περίπτωση που χρειαστεί για την νοσηλεία Covid -19 ασθενών.

Επιπρόσθετα, η Euromedica, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, προσφέρει στο Υπουργείο Υγείας τις υπηρεσίες του δικτύου των διαγνωστικών κέντρων της ανά την Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ρόδο και Κρήτη για την εξυπηρέτηση των μαζικών εμβολιασμών, όταν κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v