Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Επιβεβαιώνει το ντιλ με CVC για Vivartia, συμφωνία με Πειραιώς

Η εισηγμένη ανακοίνωσε και τη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για αναδιάρθρωση των δανείων της με ευνοϊκούς όρους. H αποτίμηση της Vivartia ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ, με βάση το ντιλ. Αναλαμβάνει και δάνεια 425 εκατ. η CVC.

MIG: Επιβεβαιώνει το ντιλ με CVC για Vivartia, συμφωνία με Πειραιώς

Την ολοκλήρωση του deal με τη CVC Capital Partners για τη Vivartia αλλά και τη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων ανακοίνωσε η MIGεπιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜIG σε σημερινή (σ.σ. χθεσινή) έκτακτη συνεδρίασή του αξιολόγησε τη δεσμευτική προσφορά των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC Capital Partners», για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.».

Αφού έλαβε υπόψη τη θετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου «N.M. Rothschild & Sons Limited» και επιπροσθέτως την έκθεση της «Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A.» για το δίκαιο και εύλογο του προσφερθέντος τιμήματος και συζήτησε αναλυτικά τους όρους της συμφωνίας και τα λοιπά δεδομένα, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την προσφορά της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών της VIVARTIA.

Υπενθυμίζεται ότι το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA ανέρχεται στο ποσό των €175.000.000, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο ποσοστό 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA κυριότητος της ΜIG ανέρχεται στο ποσό των €161.135.640,74 και θα καταβληθεί ολοσχερώς κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Η αγοράστρια αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της VIVARTIA, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε €425 εκατ. περίπου, ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας άνω των €600 εκατ. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MIG και την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Η ΜIG ανακοινώνει, περαιτέρω, την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την δανείστριά της Tράπεζα Πειραιώς, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της Τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για 1 επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3% (από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v