Ομόφωνη απαλλαγή της MIG από όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση Focus

Η εισηγμένη απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία στην υπόθεση του εμβάσματος ύψους 1 εκατ. ευρώ σε εταιρεία συμφερόντων της θυγατέρας του πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας Κύπρου Χρ. Χριστοδούλου.

Ομόφωνη απαλλαγή της MIG από όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση Focus

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας με τελεσίδικη απόφασή του που δημοσιεύθηκε την 27.11.2000 απάλλαξε ομόφωνα τη MΙG από κάθε κατηγορία στην υπόθεση του εμβάσματος ποσού 1 εκατ. ευρώ από λογαριασμό της εταιρείας FOCUS προς λογαριασμό εταιρείας συμφερόντων της θυγατέρας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου το 2007 για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν προέκυψε μαρτυρία που να εμπλέκει τη MΙG στην ως άνω μεταφορά του ποσού του 1 εκατ. ευρώ και να επιτρέπει οποιοδήποτε συμπέρασμα ότι το ποσό που μεταφέρθηκε ανήκε στη MΙG ή ότι η απόφαση για τη συγκεκριμένη πληρωμή και η εντολή για τη μεταφορά του ποσού πάρθηκε ή δόθηκε από τη MΙG.

Το Δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι η διαδικασία υπήρξε καταχρηστική, όπως είχε ήδη κρίνει με ενδιάμεση απόφασή του την 31.7.2020 σε σχέση με τους λοιπούς κατηγορουμένους και ότι τυχόν καταδικαστική απόφαση θα παραβίαζε το τεκμήριο αθωότητας των Ανδρέα Βγενόπουλου και Κυριάκου Μάγειρα, οι οποίοι δεν ήταν κατηγορούμενοι.

Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου διήρκεσε πλέον των τεσσάρων ετών και κατά τη διάρκειά της εξετάσθηκαν 76 μάρτυρες κατηγορίας της Κατηγορούσας Αρχής, προσκομίσθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή 462 τεκμήρια (από τους 163 συνολικά μάρτυρες που είχαν εξετασθεί και χιλιάδες τεκμήρια που είχαν συγκεντρωθεί κατά την διάρκεια της προηγηθείσας τριετούς ανάκρισης), ενώ η MΙG εξέτασε μόλις 2 μάρτυρες υπεράσπισης. Από την έναρξη της διαδικασίας η MΙG είχε επιμείνει ότι δεν υπήρχαν καν ενδείξεις αξιόποινων πράξεων, όπως άλλωστε είχαν διαπιστώσει και οι ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v