Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Στις 21/12 η απόφαση Πρωτοδικείου για τον «Δυτικό Διάδρομο»

Την αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής για την παύση των εργασιών στα Καλάβρυτα εξέτασε σήμερα το Πρωτοδικείο. Τη Δευτέρα η απόφαση. Τι επικαλούνται οι πέντε μοναχές που μπλοκάρουν το έργο. Ανησυχία από ΑΔΜΗΕ για την ευστάθεια του συστήματος ηλεκτροδότησης στην Πελοπόννησο.

ΑΔΜΗΕ: Στις 21/12 η απόφαση Πρωτοδικείου για τον «Δυτικό Διάδρομο»

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων επί της αίτησης του ΑΔΜΗΕ για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών στο έργο της επέκτασης μεταφοράς της γραμμής μεταφοράς ρεύματος 400 kV από την Αιτωλοακαρνανία στη Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με πηγές, σήμερα εξετάστηκε από το Πρωτοδικείο η αίτηση που κατέθεσε ο Διαχειριστής στις 16 Δεκεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι στις 27 Νοεμβρίου πέντε μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του έργου του ΑΔΜΗΕ ύψους 110 εκατ. ευρώ, επικαλούμενες οπτική όχληση, μεταξύ άλλων. Οι δύο πυλώνες θα τοποθετηθούν σε απόσταση 500 μέτρων από τη Μονή, χωρίς δυνατότητα αλλαγής της όδευσης, η οποία έχει αδειοδοτηθεί το 2014 από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βάσει ΑΕΠΟ.

Στον Διαχειριστή υπάρχει έντονη ανησυχία για την τύχη του έργου, το οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά 98% κι έχει κολλήσει στις αντιδράσεις των μοναχών της Μονής. Απομένουν μόλις δύο πυλώνες για να τελειώσει το έργο.

Η ανησυχία εντείνεται, σύμφωνα με στελέχη του Διαχειριστή, από το γεγονός πως σύμφωνα με την τρέχουσα Πράξη Νομικού Περιεχομένου που διέπει τη λειτουργία των δικαστηρίων υπό συνθήκες Covid-19 έχει ισχύ έως τις 7 Ιανουαρίου του 2021. Οι πιθανότητες να παραταθούν πέραν της ημερομηνίας αυτής τα έκτακτα μέτρα αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων είναι σοβαρές. Στελέχη του ΑΔΜΗΕ ζητούν το κρίσιμο έργο για την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της Πελοποννήσου να μην μπει στον «πάγο» επ’ αόριστον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v