Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάκτωρ: Το διοικητικό συμβούλιο που προτείνουν οι Ολλανδοί

Οι Ολλανδοί της Reggeborgh θα προτείνουν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Αρη Ξενόφο για τη θέση του CEO στην κατασκευαστική. Ποια πρόσωπα θέλουν να τοποθετήσουν στο διοικητικό συμβούλιο. Τα βιογραφικά.

Ελλάκτωρ: Το διοικητικό συμβούλιο που προτείνουν οι Ολλανδοί

Τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Αρη Ξενόφο θα προτείνουν οι Ολλανδοί της Reggeborgh για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ για τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου θα προταθεί ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης.

Ως εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. θα προταθεί και ο κ. Δημήτρης Κονδύλης, ανώτατο στέλεχος ναυτιλιακών εταιρειών με πτυχίο και μεταπτυχιακό μηχανολόγου μηχανικού από το ΜΙΤ.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των μελών του Δ.Σ. που θα προτείνει στη γενική συνέλευση της 7ης Ιανουαρίου η Reggeborgh.

Γιώργος Μυλωνογιάννης, Πρόεδρος - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Οικονομικά (BSc) και Νομικά (LLB) στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει νομικός εκπρόσωπος μεγάλων διεθνών εταιρειών. Εξειδικεύεται στο εμπορικό δίκαιο, το φορολογικό δίκαιο, το δίκαιο της ΕΕ, τις δημόσιες συμβάσεις και τη διαιτησία. Μερικές από τις πιο πρόσφατές του συνεργασίες ως σύμβουλος καθώς και νομικός σύμβουλος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τον ΟΤΕ, τον Όμιλο Airbus, την Airbus Ελλάς ΑΕ, την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΕ) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ). Είναι ιδρυτής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Φορτσάκης - Διακόπουλος - Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες (FDMA Law Firm) από το 2001 και σήμερα εργάζεται ως Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος, γεννήθηκε το 1963 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο London School of Economics της Αγγλίας. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως μέλος ΔΣ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ως πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, της EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SaiI S.A. και της Eurobank EFG Fund Management Company (Λουξεμβούργο) Α.Ε. Έως και σήμερα εργάζεται ως μέλος της επιτροπής εκκαθάρισης στην εταιρεία PQH (Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε) και ως εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

Δημήτριος Κονδύλης, Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Δημήτριος Κονδύλης σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός (πτυχίο και μεταπτυχιακό) στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη διοίκηση επιχειρήσεων από το INSEAD. Εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες Arlekino ΑΕ, Oceanbulk Maritime ΑΕ και Atlantic International Trading ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες Interchart Shipping Inc και Ship Procurement Services παράλληλα με τη θέση του ως συνιδρυτή στην εταιρεία Sarl Sea Business, Monaco. Είναι μέλος του συμβουλίου της επιτροπής “China Classification Society Mediterranean Committee” καθώς και μέλος της διεθνούς επιτροπής ”International General Committee of Bureau Veritas”.

Κωνσταντίνος Τούμπουρος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο κ. Κωνσταντίνος Τούμπουρος γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός (πτυχίο και μεταπτυχιακό), με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco AE.

Αθηνά Χατζηπέτρου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Η κα Αθηνά Χατζηπέτρου είναι κάτοχος πτυχίου στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μεταπτυχιακού στην επιχειρησιακή έρευνα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού στη πολιτιστική διαχείριση από το Πανεπιστήμιο του Kent. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως περιφερειακή οικονομική διευθύντρια στην Coca-Cola Ελλάς, ως οικονομική διευθύντρια στην εταιρεία Beiersdorf Ελλάς, ως διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Toyota Hellas ΑΕ, ως οικονομική σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ως μόνιμη σύμβουλος της υπηρεσίας ”Netherlands Enterprise Agency (RVO)” και της οικονομικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) και ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος του Tαμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ). Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ (HDB).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v