Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ψάχνει η Επ. Ανταγωνισμού σε Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα

Στοιχεία που τυχόν τεκμηριώνουν επιρροή της Reggeborgh στη διοίκηση των δύο ομίλων στους οποίους έχει πακέτα μετοχών αναζητά η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ποιο είναι το βασικό επιχείρημα της ολλανδικής πλευράς.

Τι ψάχνει η Επ. Ανταγωνισμού σε Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα

Σειρά ερωτημάτων έχει στείλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις διοικήσεις της ολλανδικής Reggeborgh, της Ελλάκτωρ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας από στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας.

Στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το μετοχολόγιο των τριών εταιρειών, οι θυγατρικές που διαθέτουν, τα ονόματα των μελών του διοικητικού συμβουλίου, κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις προκαταρκτικές ερωτήσεις που έχουν τεθεί, προκύπτει πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναζητεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν την επιρροή που ασκεί η ολλανδική εταιρεία στη διοίκηση των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Eλλάκτωρ. Υπενθυμίζεται πως η Reggeborgh κατέχει το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά και σημαντικό ποσοστό της Eλλάκτωρ ενώ έχει ζητήσει την αλλαγή διοίκησης της τελευταίας, με έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Από τότε που οι Ολλανδοί συμφώνησαν με τον Λεωνίδα Μπόμπολα ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα μελλοντικής αγοράς του ποσοστού (περί το 12%) που έχει στην Eλλάκτωρ, το επιχείρημα όσων θεωρούν πως δεν υφίσταται ζήτημα με τη διπλή συμμετοχή στους δύο ομίλους (Eλλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) επικεντρώνεται στο εξής σημείο: Ο ολλανδικός όμιλος δεν ασκεί έλεγχο στη διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αφού δεν έχει διορίσει μέλη που να τον εκπροσωπούν σ’ αυτό. Οι ίδιοι παράγοντες υπενθυμίζουν πως η Reggeborgh κατέχει ήδη το 100% της ολλανδικής κατασκευαστικής εταιρείας VolkerWessels, μιας εκ των ισχυρότερων της χώρας, με παρουσία σε αρκετές αγορές διεθνώς, χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα από κάποια αρχή ανταγωνισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v