Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Τετάρτη συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα για το έργο της Πελοποννήσου

Σε ένα μήνα εκτιμάται η έκδοση της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μονή Αγίων Θεοδώρων. Να μην παραταθεί η προσωρινή αναστολή των εργασιών θα ζητήσει ο διαχειριστής. Η κρισιμότητα της αναβάθμισης του συστήματος μεταφοράς.

ΑΔΜΗΕ: Τετάρτη συζητούνται τα ασφαλιστικά μέτρα για το έργο της Πελοποννήσου

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου συζητούνται στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Μονή Αγίων Θεοδώρων κατά του έργου της αναβάθμισης του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Πελοποννήσου στην Υπερυψηλή Τάση των 400 kV.

Υπενθυμίζεται ότι η Μονή είχε καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα στις 27 Νοεμβρίου κορυφώνοντας τις αντιδράσεις για την κατασκευή δύο πυλώνων σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το μοναστήρι.

Για τους δύο μήνες που μεσολάβησαν από την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ισχύει προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών κατασκευής. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με πηγές του Διαχειριστή, ότι το έργο προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ έχει «παγώσει» μέχρι… νεωτέρας.

Δεδομένου ότι η απόφαση για την αυριανή συζήτηση αναμένεται να εκδοθεί μετά από έναν μήνα περίπου, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, ο ΑΔΜΗΕ θα ζητήσει να μην παραταθεί η προσωρινή διαταγή αναστολής ώστε να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος για αυτό το κρίσιμο έργο ηλεκτροδότησης.

Χωρίς τον «Δυτικό Διάδρομο», επισημαίνουν κύκλοι του Διαχειριστή, η ηλεκτροδότηση της Πελοποννήσου «κρέμεται» από μία κλωστή. «Είναι επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί η επάρκεια του συστήματος το συντομότερο δυνατό, ώστε σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή δυσμενών συγκυριών (π.χ. βλάβες σε άλλες μονάδες στη χώρα) οι καταναλωτές να μη βρεθούν χωρίς ρεύμα», τονίζουν χαρακτηριστικά και υπογραμμίζουν: «Αυτό είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο τόσο για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο υψηλών φορτίων, όσο και στους επόμενους μήνες καθώς θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρό σε περίοδο πανδημίας να υπάρχουν και προβλήματα ηλεκτροδότησης στους κατοίκους της όλης χώρας».

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v