Αύξηση τζίρου 28% για την ELVAN ΑΒΕΕ το 2020

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων της η βιομηχανίας μεταλλικών κατασκευών υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Αύξηση τζίρου 28% για την ELVAN ΑΒΕΕ το 2020

Σημαντική ενίσχυση όλων των οικονομικών της μεγεθών κατέγραψε το 2020 η βιομηχανία μεταλλικών κατασκευών ELVAN Α.Β.Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, παρουσίασε αύξηση κατά +28% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και διαμορφώθηκε σε 8.363.246,13 €.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, πράγμα που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των πωλήσεων με παράλληλη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών στα ίδια σχεδόν επίπεδα.

Η ELVAN Α.Β.Ε.Ε. απο την ίδρυση της το 1975 έχει αναδειχθεί σε μια δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία. Από το 2015, οπότε και κατέγραψε ιστορικό χαμηλό πωλήσεων, σαν συνέπεια της Ελληνικής Χρηματοοικονομικής κρίσης, έως και σήμερα, ο σύνθετος ρυθμός ετήσιας ανάπτυξης 5ετίας (Compound Average Growth Rate – C.A.G.R.) είναι +23,6%.

Η ELVAN δραστηριοποιείται σε δυο αγορές:

• την κατασκευή σχαρών καλωδίων και συστημάτων στηρίξεως για μεγάλα ηλεκτρομηχανολογικά έργα

• τη κατασκευή σταθερών βάσεων για φωτοβολταικά

Στον τομέα των σχαρών καλωδίων η ELVAN συνέχισε την κυριαρχία της στην Ελληνική αγορά προμηθεύοντας τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα (Μετρό Θεσσαλονίκης, Μετρό Αιγάλεω-Πειραιά, Περιφερειακά Αεροδρόμια, Αυτοκινητόδρομος Ε-65 κ.ά.) καθως τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρολογικού υλικού (ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., ΜΕΙΔΑΝΗΣ Α.Ε. κ.α).

Ένα ποσοστό 25% των πωλήσεων κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού.

Στο τομέα των βάσεων φωτοβολταικών, όπου παρατηρείται εκρηκτική ανάπτυξη, η εταιρία κατέχει μερίδιο αγοράς άνω του 20%. Μέσα στο 2020 παρέδωσε βάσεις φωτοβολταικών για έργα 85 MW, ενώ ολοκληρώνοντας μιά σειρά επενδύσεων έχει αποκτήσει ετήσια παραγωγική ικανότητα 300 MW.

Το 2021 ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές για την ELVAN λόγω:

• της μεγάλης αύξησης που αναμένεται στις εγκαταστάσεις φωτοβολταικών

• της συνέχειας με πιο εντατικούς ρυθμούς των μεγάλων, δημοσίων και ιδιωτικών, κατασκευαστικών έργων αφού η χώρα θα αξιοποιήσει μεταξύ άλλων και τους πόρους που θα εκταμιευθούν απο το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v