Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και της Creta InterClinic

Το μνημόνιο προβλέπει κοινού ενδιαφέροντος επιστημονικές και ερευνητικές δράσεις, σε τομείς όπως η Εμβιομηχανική, η Βιοϊοατρική και η Ιατρική Τεχνολογία.

Μνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και της Creta InterClinic

Μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νίκου Κατσαράκη και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Creta InterClinic AE, Γεώργιου Στεφανουδάκη.

Το μνημόνιο προβλέπει κοινού ενδιαφέροντος επιστημονικές και ερευνητικές δράσεις, σε τομείς όπως η Εμβιομηχανική, η Βιοϊοατρική και η Ιατρική Τεχνολογία. Η προσπάθεια αυτή, που εγκρίθηκε με ομόφωνες αποφάσεις της Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ και του ΔΣ της εταιρείας Creta InterClinic AE, ως βασικά αντικείμενα έχει, την οργανωμένη υλοποίηση κοινών δράσεων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης μεταξύ του ερευνητικού προσωπικού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού της εταιρείας Creta InterClinic ΑΕ στα πεδία της Εμβιομηχανικής, της Βιοϊοατρικής, των Βιοϋλικών, της Νανοτεχνολογίας και ειδικότερα στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων με ισχυρό κοινό ενδιαφέρον.

Επιπλέον, στοχεύει στην ανάπτυξη και συμμετοχή σε κοινά προγράμματα και έργα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης με χρηματοδότηση από ιδιωτικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, αλλά και στην από κοινού σύνταξη και υποβολή ερευνητικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και στη συμμετοχή και παρουσίαση εργασιών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, στόχος είναι η από κοινού κατοχύρωση ελληνικών και διεθνών ευρεσιτεχνιών και ερευνητικών αποτελεσμάτων με εμπορικό ενδιαφέρον που τυχόν προκύψουν, αλλά και η από κοινού διερεύνηση της δημιουργίας κοινής υποδομής έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, μεταξύ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και του ομίλου HH όπως επισημάνθηκε, για το σκοπό αυτό θα εκπονηθεί εμπεριστατωμένη έκθεση σκοπιμότητας ως πρόταση στα αρμόδια όργανα των δύο συνεργαζόμενων μερών.

Ως φορέας υλοποίησης και συντονιστής των προβλεπόμενων ενεργειών στο μνημόνιο, για το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, έχει ορισθεί το θεσμοθετημένο ερευνητικό «Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής», με διευθυντή τον καθηγητή, Νεκτάριο Βιδάκη. Το εργαστήριο είναι μέλος του Ινστιτούτου Αναδυόμενων Τεχνολογιών του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ). Όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ: «Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα με την εταιρεία Creta InterClinic και τον όμιλο HHG, θεωρούμε ότι θα επιταχυνθεί η παραγωγή νέας γνώσης και ισχυρής τεχνογνωσίας και στους δύο φορείς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v